Karar yazarı: Kadınların çoğu hoş karşılamaz

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kiras “telefon yerine eşinle ilgilen” temalı kamu spotuna tepki göstererek kocaya çay ve kek getirmenin "aile hayatının normu gibi veya karı-koca ilişkisinin sembolü gibi kabul edildiği izlenimini vermenin günümüzde özellikle kadınların çoğu tarafından hoş karşılanmayacağı bilinmek durumunda" diye yazdı.

F5HABER F5HABER
Karar yazarı: Kadınların çoğu hoş karşılamaz

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, teknoloji bağımlılığına dikkat çekildi. Videoda "Telefonun değil, eşinin yüzüne bak!" başlığıyla teknoloji bağımlılığı eleştirildi.

Videoda, bir kadının oturarak telefonla meşgul olan ve kendisiyle iletişimde bulunmayan eşine, çay ve kek getirdiği görülürken, eşinin telefonuna 'Biraz da eşinle ilgilensen' mesajı geliyor. Mesajın gelmesi üzerine ikilinin iletişime geçtiği görülüyor.

kadınların çoğu

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kiras, yayınlanan bu videoyu köşesinde “Kekle çayı erkek kadına getirse” başlığıyla değerlendirdi. Kiras Diyanet’i ilgilendiren birçok konunun olduğunu ancak kurumun öncelikle telefon bağımlılığına eleştiri getirmesine tepki göstererek "Ateizmin ve Deizmin altın çağını yaşadığı bir dönemde Diyanetin dinî konularda topluma ulaştırma ihtiyacı hissettiği bir mesaj yok mudur?" diye sordu. 

Kiras sözlerinin devamında "Diyanetin filminde bundan çok daha önemli başka bir problem var: Dini “asrın idrakine söyletmesi” gerekirken, tam aksine geçmiş asırlara ait toplumsal normları sanki dinin gereğiymiş gibi göstermeye çalışması." dedi. 

Diyanet’in verdiği mesajın yanlış olduğunu belirten Kiras, özetle şunları yazdı:

Diyanet’in filminde erkek ve kadının ev içi rollerini bugün şehirleşme ve yaygın eğitim aracılığıyla artık geçmişte bırakılmaya çalışılan birtakım sosyokültürel kalıplar içinde yansıtması en azından yanlış bir mesaj.

Bir kadının evin salonundaki koltukta rahat rahat oturan kocasına çay ve kek servisi yapması hayatın olağan akışı içinde anormal de değil, yanlış da değil. Ama bu görüntünün aile hayatının normu gibi veya karı-koca ilişkisinin sembolü gibi kabul edildiği izlenimini vermenin günümüzde özellikle kadınların çoğu tarafından hoş karşılanmayacağı bilinmek durumunda.


 

SONRAKİ HABER