için kaldı

Fatih Altaylı'dan Küçükkaya'ya destek: Soruları vermek için ille buluşması mı gerekiyor?

17 yıl sonra gerçekleşen iki siyasi rakibin canlı yayını geride kaldı tartışmalar sürüyor. Fatih Altaylı, İsmail Küçükkaya'nın CHP'li Ekrem İmamoğlu'na soruları verdiği iddiasıyla ilgili olarak "Bu iş namus işi, Küçükkaya'nın öyle bir niyeti olsa soruları telefonla da verir; ayrıca da sorularda önceden verilecek ne var ki, verilsin" dedi.

F5HABER F5HABER
Fatih Altaylı'dan Küçükkaya'ya destek: Soruları vermek için ille buluşması mı gerekiyor?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, gazeteci İsmail Küçükkaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na soruları verdiği iddiasıyla ilgili olarak "Soruları vermek için ille de İmamoğlu ya da Yıldırım’la bir araya gelip oturması mı gerekiyor? Öyle bir niyeti olsa, soruları telefonla da verir, whatsapp’la da, maille de" dedi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Yapmayın Allah aşkına" başlığıyla yayımlanan yazısında "Meseleden haberim şöyle oldu.  Yoğun bir mail ve sosyal medya bombardımanı başladı; Yapılan bu rezilliğe karşı yazacak iki satırınız yok muydu? Sorular verilmiş. Bu ahlaksızlıktır. Sizden yazı bekliyoruz" ifadesini kullandı.

"Kimse bu yayın üzerinden sorular verildi mağduriyeti yaratmasın" diyen Altaylı şöyle devam etti:

Bu iş namus, haysiyet işi. Öyle bir niyeti olsa, soruları telefonla da verir, whatsapp’la da, maille de.

Kim engelleyebilir ki, kendi namusundan başka. Ayrıca da sorularda önceden verilecek ne var ki, verilsin.  Aylardır sorulan, konuşulan, beylik konular. Belli ki, adaylar bu konuları istemişler.

Ona göre hazırlanmış, malzeme getirmişler yanlarında, Küçükkaya da sormuş. İki soru da sosyal medya baskısı ile ya da meslektaş önerisi ile son anda eklendi.

Şimdi hiç kimse buradan "Sorular verildi" mağduriyeti yaratmasın. Hele Binali Yıldırım’ın ekibi hiç yaratmasın.

Eğer bunda çok ısrarcı olurlarsa birisi de çıkar “Bu işi yapabilecek onlarca gazeteci arasından İsmail Küçükkaya’yı siz seçtiniz. Demek ki, seçmeyi bilmiyorsunuz" deyiverir!

SONRAKİ HABER