için kaldı

Fatih Altaylı: Mehmet Şimşek Babacan'dan 1 yıl istemiş

Görev aldığı dönemlerde ekonomide etkili bir isim olan Mehmet Şimşek'in Ali Babacan'ın yanında siyaset sahnesine döneceği iddia ediliyordu. Fatih Altaylı Şimşek'in ekonomik nedenlerle Babacan ve Gül'den 1 sene istediğini öne sürdü. Altaylı'nın iddiasına göre Şimşek, parti davetine "Ne olur bana bir yıl süre verin. Bir yıl çalışıp para kazanmam lazım. Aksi takdirde geçinemem" yanıtını verdi.

F5HABER F5HABER
Fatih Altaylı:  Mehmet Şimşek Babacan'dan 1 yıl istemiş

Ekonomiden sorumlu eski bakanlardan ve eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, eski ekonomi bakanlarından ve parti kurması beklenen Ali Babacan ile birlikte hareket edeceği öne sürülüyordu. Hatta geçtiğimiz günlerde Şimşek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir de görüşme gerçekleştirilmiş bu görüşmede Erdoğan'ın Şimşek'e "ekonominin başına geç" dediği öne sürülmüştü. AK Parti içinden kulis bilgisi paylaşan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise iddia edildiği gibi Şimşek’e kabinede yeniden görev teklif edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını yazmıştı.

Tüm bunlar yaşanırken Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan dikkat çekici bir iddia geldi. Altaylı  eski bakan Mehmet Şimşek'in Ali Babacan'dan izin istediğini belirtti.

"Oldukça güvenilir bir kaynaktan" bilgi aldığını kaydeden Altaylı Mehmet Şimşek “Şimdilik” kaydı ile izin istemiş. 

Altaylı'nın aktardığına göre "Kendisini partiye davet eden Gül ve Babacan’a Şimşek’in yanıtı şu olmuş: Ne olur bana bir yıl süre verin. Bir yıl çalışıp para kazanmam lazım. Aksi takdirde geçinemem.”

SONRAKİ HABER