için kaldı

Dilipak'tan AK Parti'ye bir Babacan uyarısı daha: Meclis'te grup kurarsa AK Parti ikili ittifaktan 3’lü ittifak arayışına girecek

Abdurrahman Dilipak, partisinden istifa ederek parti kurma çalışmalarını ilan eden Ali Babacan için AK Parti'ye birtakım uyarılarda bulundu. Dilipak "Babacan karşısında AK Parti’nin yanında duracak olan tek parti yine MHP olacaktır. Tabii eğer, yeni parti mecliste grup kuracak olursa, parlamentodaki  Cumhur İttifakı yanında seçmen nezdinde de matematik dengeleri  altüst edecek, AK Parti ikili ittifaktan 3’lü ittifak arayışına yönelecektir." dedi.

F5HABER F5HABER
Dilipak'tan AK Parti'ye bir Babacan uyarısı daha: Meclis'te grup kurarsa AK Parti ikili ittifaktan 3’lü ittifak arayışına girecek

"Yeni bir çalışma başlatmak kaçınılmaz hale geldi" diyen Babacan, AK Parti'den istifa etti. Babacan, "aklen ve kalben ayrışma yaşadığını" söylediği istifa metninde, "Türkiye'nin bugünü, ve geleceği için yeni bir çalışma başlatmak kaçınılmaz hale gelmiştir. Ben ve pek çok arkadaşım, böyle bir çalışma için büyük ve tarihi bir sorumluluk hissetmekteyiz. Bu süreçte, aynı ahlaki ve toplumsal sorumluluğu hisseden çok sayıda insanla tanışmış olmak da bizim için çok sevindirici olmuştur"  ifadelerini kullandı. Şimdi gözler Abdullah Gül’ün ‘yol göstericiliğiyle’ çalışan bu harekette. 

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak bugünkü “Bir bölen” olarak MSP" başlıklı yazısında önümüzdeki sürece ilişkin bir takım tespitlerde bulundu.

Yeni parti çalışmalarının AK Partililerce bölücülük, tefrika, vahdete, milli birliğe zarar veren bir çıkış gibi yorumlandığını kaydeden Dilipak "Babacan çevresi, AK Parti’den milletvekili transferi için bir girişimde bulunmayacaklarını söyledi. Bunun anlamı şu; “Biz onları ikna etmedik, onlar kendileri geldi” diyecekler. Şimdiden bir sayı vermedikleri gibi, bu konuda acele de etmeyecekler.." yorumunda bulundu. 

Dilipak şöyle devam etti

Ama AK Partililerin gözü hep birilerinin üzerinde olacak. Bakanlık pazarlığında, ya da milletvekilleri ile ilişkilerde bu risk hep göz önünde bulundurulacak. Belediye başkanlıkları ve belediye meclisi üyelikleri açısından da durum bu.

Şimdi ilk iş tüzük ve parti programına son şeklin verilmesi. Kurucular kurulu isimlerinin netleştirilmesi. Kurucular kurulunun kalabalık olması bekleniyor. Eski bakan ve milletvekili birçok ismin listede olacağı söyleniyor. Sanırım bu isimler 15 Temmuz’dan sonra netleşecek ve istifalar gelmeye başlayacak.

Büyükşehirlerden başlayarak il ve ilçe teşkilatlarının kurulması sırasında da istifalar olacak.

Yeni oluşumun ANAPvari, dört eğilimi bir araya getirmesi hedefleniyor. “AK Parti’nin tabanı bölünüyor”  denmesin diye her parti ve her çevreden isimlerin  bu listelerde yer alması bekleniyor.

Milletvekili ve belediye başkan ve belediye meclisi üyeleri üzerindeki çalışmalar biraz da partinin bu süreçteki performansı ile netlik kazanacak.

Dış basın ve AK Parti karşısındaki media bu yeni oluşuma destek verecektir

AK Parti’nin İmamoğlu konusundaki yanlışları Babacan konusunda yapmaması gerek. CHP de Babacan konusunda ihtiyadlı bir dil kullanacak. “Rakibimin rakipleri benim dostumdur” diyecek.

Babacan karşısında AK Parti’nin yanında duracak olan tek parti yine MHP olacaktır. Tabii eğer, yeni parti mecliste grup kuracak olursa, parlamentodaki  Cumhur İttifakı yanında seçmen nezdinde de matematik dengeleri  altüst edecek, AK Parti ikili ittifaktan 3’lü ittifak arayışına yönelecektir.

Bu açıdan yeni oluşumu dışlaması, kendini CHP, İyi Parti, HDP üçgeni gibi, siyasi anlamda mayınlı bir tarlaya mecbur bırakacaktır.Çevreden edindiğim izlenim, yeni oluşum, AK Parti ile polemiğe girmeyecek, zarar verme kasdı ile bir çıkış yapmayacak.

Bu şartlarda AK Parti’den sert eleştiriler gelirse, başka siyasi ve sivil aktörler üzerinden AK Parti’ye cevap verilmesini bekleyecekler.

Nezaket ve sükûneti, mazlumiyeti esas alacaklar. Zaten Babacan’dan kimse böyle bir şey beklemiyor.

SONRAKİ HABER