için kaldı

Binali Yıldırım ortak yayına neden geç geldi?

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım önceki akşam Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde kozlarını paylaştı paylaşmasına ama yankıları hala sürüyor. Binali Yıldırım'ın yayına 5 dakika kala gelmesine ilişkin Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, çarpıcı bir kulis yazdı. Sarıkaya, "Yıldırım’ın ekibine programa neden geç geldiklerini sordum. İmamoğlu’nun yayın öncesi stresli olduğu bilgisini almışlar, Yıldırım ile yayın öncesi buluşup psikolojik olarak rahatlamasını istememişler" dedi.

F5HABER F5HABER
Binali Yıldırım ortak yayına neden geç geldi?

Muharrem Sarıkaya, Habertürk'te "Adaylar karşılaşırken aileler ne yaptı?"başlığıyla yayımlanan yazısında "İstanbul adaylarının televizyon programı ile ilgili sohbet ederken arkadaşım anımsattı. ABD’de Cumhuriyetçi Parti başkan adayları, toplu olarak televizyona çıkmış.  Programı yöneten moderatörün sorularından biri de ‘Eğer yarışı kaybederseniz, kazanan arkadaşınıza desteğiniz sürecek mi?’ olmuş. Adaylık yarışına girdiği Cumhuriyetçi Parti’deki arkadaşlarının hepsi ‘Evet desteğimi sürdüreceğim’ yanıtı vermiş. Tabii Donald Trump hariç… Moderatör aynı soruyu yönelttiğinde Trump, ‘Hayır’ deyip noktalamış. Sonrasını anlatmama gerek yok" ifadesini kullandı. 

Sarıkaya şöyle devam etti:

“Yıldırım’ın ekibine programa neden ucu ucuna, hatta bir iki dakika geç geldiklerini sordum.

İmamoğlu’nun yayın öncesi stresli olduğu bilgisini almışlar, Yıldırım ile yayın öncesi buluşup psikolojik olarak rahatlamasını istememişler.

Belli ki Yıldırım ekibi programa hazırlanırken, İmamoğlu’nun psikolojisi, sinir sistemine de odaklanmış.

Ancak şurası kesin ki başlangıçta iki aday da stresliydi.

Eğer Binali Yıldırım, rakibini öfkelendirip, hata yapmasını sağlayacak söylemlere girmemiş, yayının sonlarında gösterdiği ‘kendisi olma’ performansını baştan sergileseydi ön alırdı.

Çünkü Yıldırım, amaçlanan davranışlar Yıldırım’ın kimliğine, kişiliğine, yetişme tarzına uygun olmadığı için sergilemekte zorlandı.

Kendisine ait olmayanı da kısa sürede terk etti.”

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SONRAKİ HABER