için kaldı

Akit yazarı: AYM üyesinin “Işıklar yanıyor” paylaşımı ile ilgili derhal soruşturma açılmalı

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, “Işıklar yanıyor” paylaşımı yapan Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım’a soruşturma açılması gerektiğini söyledi. Karahasanoğlu “Darbe hazırlıkları, hep bu çığırtkanlıklarla başlar. Hep böyle masum gibi gösterilen söylemlerle başlatılır” yorumunda bulundu.

F5HABER F5HABER
Akit yazarı:  AYM üyesinin “Işıklar yanıyor” paylaşımı ile ilgili derhal soruşturma açılmalı

 Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" paylaşımı, 28 Şubat sürecinde Genelkurmay'ın ışıklarının geç saatlerde açık kalmasını hatırlattığı gerekçesiyle "Darbe iması" eleştirilerine neden oldu. Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, Yıldırım hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini belirtti.

Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında Yıldırım’la ilgili şunları söyledi:

Darbe hazırlıkları, hep bu çığırtkanlıklarla başlar.. Hep böyle masum gibi gösterilen söylemlerle başlatılır.. Birisi “Genç subaylar rahatsız” der.. Bir diğeri “Işıklar sabaha kadar yanıktı” der. Sonra bu geliştirilir, artık önlenemez hale gelince, darbenin kendisi ile de karşı karşıya kalırsınız.. Şimdi görev, Anayasa Mahkemesi’nde..

AYM’nin dün yaptığı olağanüstü toplantıyı hatırlatan Karahasanoğlu, şöyle yazdı:

“Toplandık, ama bir karar çıkmadı” sızıntısı ile olayın zamana yayılarak, üstünün örtülmeye çalışılmasına artık kimse eyvallah etmez.. Derhal, hem iptal kararının gerekçesi yazılmadan anayasaya aykırı olarak basına sızdırılması olayı.. İlaveten, bir bakan ile “bisiklet tartışması”na girişilmesi olayı.. Son olarak da “Işıklar yanıyor” paylaşımı ile ilgili soruşturma, derhal açılmalıdır.. Ve şeffaf şekilde, bilgiler kamuoyu ile paylaşılmalıdır.. Aksi takdirde, Anayasa Mahkemesi’nin kendisi de tartışılır hale gelecektir..

SONRAKİ HABER