Akif Beki: İmam hatiplerden kim çıkar?

Karar gazetesi yazarı Akif Beki Erol Mütercimler’in “imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" ifadeleriyle ilgili "Kin kusmadığını, sadece maksadı aştığını, meramını yanlış ifade ettiğini söylese, rencide ettiklerinden de özür dilese çoktan tatlıya bağlanırdı" dedi. Mütercimler’e Erbaş’tan kınama, MEB’den dava RTÜK de inceleme başlatmıştı.

F5HABER F5HABER
Akif Beki: İmam hatiplerden kim çıkar?

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, bir televizyon programında "İmam hatiplerden mezun olanlar karşımıza sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız olarak çıkıyor..." diyen , Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yazar Dr. Erol Mütercimler’e tepki gösterdi.

Beki, bugünkü köşe yazısında Mütercimlerin’in sözünü geçen günlerde Batmanlılar hakkında tepki çeken bir köşe kaleme alan Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk’ün ifadeleri ile değerlendirdi ve şunları yazdı:

Biraz daha sıksanız; ‘o dinden, o mezhepten, o ırktan, o şehirden, o dünya görüşünden’ diye başlayan genellemeler de yapabilirsiniz.  Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk’ün Batman hakkındaki genellemesi hala taze. Bir özür, düzeltmeye yeterdi. Usulünce dilememekte diretti...  Sanki kadına şiddetin, cinsi sapıklığın ve sahtekarlığın diploması, okulu olurmuş...Dini, imanı, mezhebi, ırkı, şehri, dünya görüşü olurmuş...Başka okullardan, mezunlardan, dinlerden, ırklardan, şehirlerden onlar çıkmazmış gibi.  İmam Hatipliler ayağa kalktı, "Kin kusuyor” diye. "Bizim taraftan kötü, öbürlerinden de iyi çıkmaz” demek gibi yüzeysel, toptancı, tehlikeli, karalayıcı bir genelleme. Nefret suçu da içeriyor. 


Mütercimler’in "İmam Hatiplerden de sapık, sahtekar çıkıyor, başkalarından da, bunun okulu yok” ifadesini kullansa herhangi bir sorun olmayacağı görüşünü dile getiren Beki, şunları söyledi:

Bir okula mal eder tarzda söylemesi ise haklı olarak sorun.  Kin kusmadığını, sadece maksadı aştığını, meramını yanlış ifade ettiğini söylese, rencide ettiklerinden de özür dilese çoktan tatlıya bağlanırdı. Zor değil.  Umarım, Özgentürk gibi ‘dediğim dedik’ bir inatla hatada ısrar etmez.

SONRAKİ HABER