Ahmet Kekeç: Sermişler postu Rus kanalına, Erdoğan’a veriştirip duruyorlar

Yeni parti kurma hazırlığındaki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla röportaj yapan Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki’nin görevlerine son verilmesi üzerine başlayan tartışmaya Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç de katıldı. Ağır ithamlarda bulunan Kekeç gazeteciler hakkında "Sermişler postu Rus kanalına, Erdoğan’a veriştirip duruyorlar" yorumunda bulundu. Davutoğlu'nu fırsatçılıkla suçlayan Kekeç "Gerçeği bildiği halde, faturayı “Sayın Cumhurbaşkanımız” dediği Erdoğan’a çıkardı. " dedi.

F5HABER F5HABER
Ahmet Kekeç: Sermişler postu Rus kanalına, Erdoğan’a veriştirip duruyorlar

Akif Beki ve İsmail Saymaz’la birlikte eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile röportaj yapan ve bunu kendi sosyal medya hesabında yayınlayan Yavuz Oğhan’ın Sputnik ve RS FM’deki işine son verilmişti. 

Star yazarı Ahmet Kekeç, hem Sputnik'ten kovulan 3 gazeteci için hem de Ahmet Davutoğlu için sert ifadeler kullandı.

Bu isimlerin, Sputnik'ten gönderilmelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yıkılmak istendiğini öne süren Kekeç "İşten atılanlar, alışkanlıkla (daha doğrusu büyük bir pişkinlikle), kabahati Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yıktılar.  Bu kervana, ne yazık ki, Sayın Davutoğlu da katıldı. Hatta Sayın Davutoğlu daha da ileri gitti, “Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapılar açacak, susmayacağız...” diyerek, işi şahsileştirdi ve basın özgürlüğü konusundaki iyileştirmeleri istikbaldeki “iktidarlarına” havale etti. (Böylelerine “fırsatçı” mı diyorlardı?)" diye yazdı. 

"Sermişler postu Rus kanalına, Erdoğan’a (ve elbette yakın çevresine, ailesine, akrabalarına) veriştirip duruyorlar. " diyen Kekeç "Erdoğan’ın kimi halleriyle dalga geçip duruyorlar... Arada kahkahalar filan... İşin garip tarafına bakın ki, bunları yaptıkları için o üç (aslında dört) gazeteciye bir şey olmuyor... Erdoğan, Rus devlet yetkililerini arayıp, “Susturun şu adamları” demiyor. Hiçbir yandaş kuruluşun aklına, “Şöyle bir yayın mecrası var... Oraya postu sermiş bazı gazeteciler var... Gece gündüz Erdoğan’a küfrediyorlar...” diye şekvada bulunmak gelmiyor. " ifadelerini kullandı. 

Kekeç "Hiç yakışmadı Sayın Ahmet Bey... Hiç!" başlıklı yazısında sözlerini şu şekilde sürdürdü

Durum çok açık oysa:

Sayın Davutoğlu, Rusya’da, “Rus düşmanı” olarak bilinir.

Konu sadece, o gereksiz, “Uçağın düşürülmesi talimatını ben verdim” çıkışıyla ilgisi yok... Sayın Davutoğlu’nun hiçbir politikası Rus tarafınca benimsenmez.

Hal böyleyken, Sayın Davutoğlu’nun Rus yayın mecraları tarafından ağırlanması ve istikballe karşılanması elbette “problem” oluşturacaktır.(Sputnik yetkileri, “Bu röportajı yapmayın” diye uyarmış üstelik.)

Konu, Putin’le o üç gazeteci (aslında dört) arasında...

Bize ilişmeden, ucuz “basın özgürlüğü” nutukları atmadan, Erdoğan’a ve aile fertlerine küfretmeden çözsünler meselelerini...

Sayın Davutoğlu’na gelince... Çok ayıp etti...

Gerçeği bildiği halde, faturayı “Sayın Cumhurbaşkanımız” dediği Erdoğan’a çıkardı.

Hiç yakışmadı.

Belki de yakışmıştır. Bilemiyorum!

SONRAKİ HABER