için kaldı

Ahmet Hakan'dan bomba Ali Babacan yorumu: Buhar olup uçtu

AK Parti'den istifa edip yeni parti kurmak için kolları sıvayan Ali Babacan hakkında Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan sert değerlendirmeler geldi. Hakan, Babacan'ın "sessiz" ve "tepkisiz" tavrının onu yükselişe geçen bir liderden "buhar olup uçan" birine dönüştürdüğünü yazdı.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan'dan bomba Ali Babacan yorumu: Buhar olup uçtu

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, 2020 gelmeden “ortaya çıkmayı düşündüklerini” söyleyen eski Devlet Bakanı Ali Babacan hakkında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Hakan, Babacan'ın ilk çıktığında "gizemli" halleriyle dikkat çektiğini, "Bir şeyler yapacakmış gibi bir hava yaydığı" için yükselişe geçtiğini, ancak bu yükselişin verdiği ilk röportajda “mıy mıy da mıy mıy” diyerek, "kimseyi ürkütmeme çabasına girdiği için" düşüşe geçmesine neden olduğunu, son tahlilde Barış Pınarı harekâtı'nda "'Tık' bile dememeyi tercih" etmesinden dolayı "buhar olup uçtuğunu" yazdı.  

Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle; 

YÜKSELİŞİ: Gizemli durdu... Bir şeyler yapacakmış gibi bir hava yaydı... Gözlerin kendisine çevrilmesine yol açtı... Ciddiye alındı... Merak edildi... Dikkatle gözlendi, merakla izlendi... “Davutoğlu değil de sen asıl Ali Babacan’a bak” dedirtti... Abdullah Gül’ü arkasına aldı... Değişik mahfillerde konu oldu... Rüzgâr yakalamış gibi bir eda takındı... Ve yükselişi böyle başladı.

*


DÜŞÜŞÜ: İlk kez kapsamlı bir röportaj verdi... Verdiği bu ilk röportajda... Hiçbir şey dememeyi başararak, sadece “mıy mıy da mıy mıy” diyerek, kimseyi ürkütmeme çabasına girerek, esaslı tek bir cümle kurmayarak, hesapçı kararsızlığını hissettirerek, memleket meseleleriyle ilgili farklı hiçbir açılım getiremeyerek... Fena halde düşüşe geçmiş oldu.

*

BUHAR OLUŞU: Barış Pınarı harekâtı yapıldı... Kendisinden tek bir kelime bile gelmedi. Dünyada herkes Türkiye’yi konuştu... Kendisinden ses seda çıkmadı. Ankara Mutabakatı imzalandı... Minnacık bir tutum bile almamayı tercih etti. Soçi Mutabakatı imzalandı... “Tık” bile dememeyi tercih etti. Ve bu son tepkisizlik abidesi haliyle de... Buhar olup gökyüzüne doğru uçup gitti.

SONRAKİ HABER