Ahmet Hakan: Silivri’den Tuzla’ya giden kadının günahı kaç puan

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Nurettin Yıldız'ın, kadınların araç kullanmalarına yönelik ifadelerine "Araba kullanarak Silivri’den Tuzla’ya gitmek zorunda kalan bir kadının günahı tam olarak kaç puandır?" diye sordu

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan: Silivri’den Tuzla’ya giden kadının günahı kaç puan

Daha önce yabancı bir erkekle kadının asansörde yalnız kalması neticesinde İslam’a göre 'halvet' şartlarının oluşacağını söyleyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız yine gündemde. Yıldız sosyal medyada bir kadın takipçisinden gelen “Ehliyet alsam, araç kullansam günah mı olur?” sorusuna verdiği yanıtta, kadınların 'yanlarında mahremleri olmadan' 90 kilometreden fazla araba kullanmalarının dinen yasak olduğunu söyledi. Bu sözlere bir çok kesimden ve sosyal medyada tepki geldi. 

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da "Nurettin Yıldız’dan beklediğim fetvalar" başlıklı yazısında "Ateizm ve deizme muazzam katkılar sunmaya bir türlü doyamayan Nurettin Yıldız adlı bir hoca var." yorumunda bulundu.

Yıldız'a tepki gösteren Hakan "Bu kadarı yetmez... Benim ateizm ve deizme daha da eşsiz katkılar sunmam lazım” diye düşünüyorsa...Şu konularda da fetva verse iyi eder" diyerek bundan sonra vereceği fetvalar için tavsiyeler verdi. 

Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde; 

- Otobüs şoförü olan kadınlarımız var... Onlar için verilecek hüküm nedir? Hepten cehennemlik midirler?

*

- Araba kullanarak Silivri’den Tuzla’ya gitmek zorunda kalan bir kadının günahı tam olarak kaç puandır?

*

- Kadın pilotlar için de bir kilometre sınırı var mıdır? Bir kadın pilot nereye kadar uçabilir, nereye kadar uçamaz?

*

- Başörtülü bir astronot, yanında mahremi olmadan uzaya çıkabilir mi? Bu konuda fıkıh kaynakları ne demektedir?


 

SONRAKİ HABER