Ahmet Hakan: Şerefsizliğin resmi

Suriyeli karikatüristin çizimi Ahmet Hakan'ı çileden çıkardı. "Şerefsizliğin resmini çizmeyi başaran Suriyeli" diye başlık atan Hakan "Ay-yıldızlı bayrağımızı bir canavara dönüştürmeye cüret edecek küstahlığı yapan, batı yalakası bu tür Mankurt Suriyeli çizimcilere inat, biz insanlığımızı göstermeye devam etmeliyiz" diye yazdı.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan: Şerefsizliğin resmi

Sosyal medyada çıkan bir resim gündeme oturdu. ABD’de yaşayan Suriye uyruklu Moustafa Jacoub isimli kişi, bayrağımızda bulunan Hilal motifine diş çizip, yıldız motifini çocuklu bir aileye benzeterek “Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler” yorumuyla paylaştı. Suriyeli mültecilere kucak açan Türkiye için, yaptığı korkunç çizimi paylaşan Moustafa Jacoub’a birçok Türk kullanıcı tepki gösterdi.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Gelen tepkilerden sonra Jacoub işi daha ileriye götürüp "Türklerin tepkileri doğrultusunda karikatürün ne kadar doğru olduğunu onayladı. Karikatür, Suriyeli mültecilere ve hatta Araplara karşı ırkçılığı ve bastırılmış nefreti tetikleyen bir kıvılcım oldu” yorumunda bulundu. 

"BATI'NIN YAVŞAKLIĞINI ÇİZEBİLİR Mİ?"

Konuyu köşesine taşıyan Ahmet Hakan Jacoub'un savaştan önce Almanya'da yaşadığını, savaşın ardından ise ABD'ye "kapağı attığını" belirterek "Bu Suriyeli çizimci...Türkiye’ye “Allah’ınızı severseniz Suriyelileri kendi sınırlarınız içinde tutun, yoksa halimiz harap olur” diyen Batı’nın yavşaklığının resmini çizebilir mi?Tabii ki hayır!" diye yazdı. 

"ŞEREFSİZLİĞİN RESMİ"

Hakan yüz binlerce mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye için bu çizimi yapan Suriyeli'ye tepki göstererek "Kendi içindeki tüm rahatsızlıklara rağmen vahşi bir mülteci düşmanlığına geçit vermemeye çalışan. Neden oldukları her türlü sosyal ve ekonomik sorunlara rağmen mültecileri kendi içinde tutmaya devam eden...Türkiye’ye gelince...Bu Suriyeli çizimci, hemen yeteneğini konuşturarak...Şerefsizliğin resmini çizmeyi başarır." ifadelerine yer verdi.

"BATI YALAKASI MANKURT"

Hakan sözlerini "Üstelik ay-yıldızlı bayrağımızı bir canavara dönüştürmeye cüret edecek küstahlığı elden bırakmadan...Batı yalakası bu tür Mankurt Suriyeli çizimcilere inat...Biz insanlığımızı göstermeye devam etmeliyiz." şeklinde sürdürdü. 

SONRAKİ HABER