Ahmet Hakan: Seçimin yenilenmesi tarihin en yanlış kararı

Ekrem İmamoğlu oyların 4,6 milyonunu alarak %54,03’lük bir oranla İstanbul’un yeni büyükşehir belediye başkanı oldu. Rakibi Yıldırım'la yüzde 0,16’lık farkı bu seçimde yüzde 9’a çıkardı. Konuyu köşesine taşıyan Ahmet Hakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi Türkiye siyasi tarihinin en yanlış kararı olarak yorumladı.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan: Seçimin yenilenmesi tarihin en yanlış kararı

23 Haziran’da İstanbul’da tekrarlanan büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı’nın adayı olan rakibi Binali Yıldırım ile daha önceki seçimlerde arasındaki 13 bin oy farkını 777 bine çıkararak İstanbul'un yeni belediye başkanı oldu. Hal böyle olunca seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalar da bir süre daha devam edeceğe benziyor.

Sonuçlara ilişkin bir yazı kaleme alan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan "Türk siyasi tarihinde yapılmış en büyük hataları sayın” diye bir soru sorulsa...Verilecek listenin en başında şu cümle yer alacaktır: 2019 İstanbul yerel seçimlerinin tekrarlanması.” değerlendirmesinde bulundu. 

Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bundan 50 yıl sonra siyaset bilimi derslerinde...

Sandılar ki... Devlet gücüyle seçimi alırız.

Sandılar ki... Medya gücüyle seçimi alırız.

Sandılar ki... Seçmenimiz İstanbul’un başkalarına kaptırılmasına asla razı olmaz.

Sandılar ki... İkinci bir fırsat doğduğunda seçmen bizi seçer.

Sandılar ki... Haksızlık algısı, mağduriyet algısı falan... Sadece bizim için geçerlidir.

*

Çok acı bir tecrübeyle de olsa...

Sandıkları gibi olmadığını öğrendiler" 

SONRAKİ HABER