için kaldı

Ahmet Hakan: Oturup derin derin düşünmeliyiz

İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli'nin cansız bedeni, Samatya sahilinde bulundu. Ünli'nin kesin ölüm nedeni, otopsi raporunun ardından ortaya çıkacak. Olay, sosyal medyada büyük bir tepki ve tartışmaya neden oldu. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da, genç kızın ölümüne ilişkin "Sibel’in intiharını samimi bir utanç duygusunu ihmal etmeden derin derin düşünmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan: Oturup derin derin düşünmeliyiz

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli'nin cesedi Samatya Sahili'nde bulundu.

Ailesinin polise kayıp başvurusu yaptığı Ünli’nin sosyal medya hesabından attığı paylaşımlar dikkat çekti. 

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, son paylaşımlarından biri “Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var" olan, kendi hayatına son veren İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli hakkında bir değerlendirme yaptı.

Hakan, Sibel’in intiharını... İktidara vurmanın bir aracı haline getirmeden, sosyal medyada sergilenen iğrenç hoyratlıkları es geçmeden oturup derin derin düşünmeliyiz. Samimi bir utanç duygusunu ihmal etmeden ama” dedi.

Hürriyet’te “Kapanmış, bitmiş, eskide kalmış lüzumsuz bir tartışma: Türkçe ezan” başlığıyla bir yazı kaleme alan Hakan, Ünli’nin sosyal medya paylaşımlarına şu ifadelerle yer verdi:

Sibel’in sosyal medya paylaşımlarına şöyle baktığımızda... Parasızlık çığlığı var... Dış görünüşe yönelik iğrenç alayların kalpte açtığı yaralar var... İş bulma arzusu var... Küçümsenmenin ve ilgisizliğin acısı var... İnsanca yaşamak isteği var... KYK borcunun sırta yüklediği yük var... Yaşamaya değer bulunmayan hayata isyan var... Yani var oğlu var.
“Derin derin düşünmeliyiz”

“Sibel’in intiharını iktidara vurmanın bir aracı haline getirmeden, sosyal medyada sergilenen iğrenç hoyratlıkları es geçmeden, intihar nedenlerinden sadece bir nedeni öne çıkarmadan, siyasi mücadelelerin malzemesi yapmaya kalkmadan... Oturup derin derin düşünmeliyiz. Samimi bir utanç duygusunu ihmal etmeden ama...” diyen Hakan yazısının devamında şunları yazdı:

Devletinden hükümetine, rektöründen sivil toplum örgütlerine, komşulardan arkadaşlara... Herkes ama herkes bu intihardan üzerine düşen sorumluluğunu almalı. Sağır, kör ve dilsiz olmaya son vermeli.

 

SONRAKİ HABER