Ahmet Hakan: HDP, kendi başına karar falan alamaz

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Kürt sorunu HDP ile çözülür" açıklamasının ardından HDP'den gelen "İmralı" yanıtını köşesinde değerlendirdi. Ahmet Hakan, Sezai Temelli'nin açıklamasını okuyunca "kıkır kıkır" güldüğünü belirterek, HDP'nin "normal bir siyasi parti olmadığını" öne sürdü. Hakan sözlerinin devamında "HDP, İmralı vesayetinin gönüllü kulu ve kölesi, kendi başına karar falan alamaz." dedi.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan: HDP, kendi başına karar falan alamaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bay Kemal ve İttifakları’ belgeselinin ilk bölümünde, “Kürt sorununu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz” dedi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli “Asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır” mesajıyla yanıt verdi.

Konuyu bugünkü köşesinde değerlendiren Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, "HDP, kendi başına karar falan alamaz." dedi. 

"Sezai Temelli’nin bu açıklamasını okuyunca...Çok komik bir fıkra işitmiş gibi hafiften kıkır kıkır güldüm." diyen Hakan şöyle devam etti;

Olaya gelin abiler, ablalar!

Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’ye...

“Asıl muhatap sizsiniz, İmralı asıl muhatap olamaz” diyor.

HDP de Kılıçdaroğlu’na...

“Asıl muhatap İmralı olmalı, biz asıl muhatap olamayız” diye cevap veriyor.

Hakan sözlerinin devamında bu açıklamadan 5 sonuç çıkardığını dile getirerek bunları madde madde yazdı. 

- BİRİNCİ SONUÇ: HDP, “Beni muhatap almayın” diyen bir parti.

*

- İKİNCİ SONUÇ: HDP, İmralı vesayetinin gönüllü kulu ve kölesi.

*

- ÜÇÜNCÜ SONUÇ: HDP, kendi başına karar falan alamaz.

*

- DÖRDÜNCÜ SONUÇ: HDP, kendi başına politika falan belirleyemez.

*

- BEŞİNCİ SONUÇ: HDP, normal bir siyasi parti değil.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci ve belgesel yapımcısı Günel Cantak'ın "Bay Kemal ve İttifakları" belgeseline konuştu. Kılıçdaroğlu belgeselin ilk bölümünde, Kürt sorunu ve HDP'ye ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş “HDP’nin parlamentoda olması çok önemli. Siyaset kurumunun 35-40 yıldır çözemediği bir Kürt sorunu var. Kürt sorununu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var. Parlamentoya gelmiş, dolayısıyla parlamentonun içinde bulunuyor, görevini yapıyor. Bu sorun çözülecekse meşru bir organla biz bu sorunu çözebiliriz. Her konuşmamda HDP’nin parlamentoda olması gerektiğini ifade ettim, bugün de aynı düşüncedeyim.” demişti. 

HDP’Lİ TEMELLİ: ADRES İMRALI’DIR

HDP eski Eş Genel Başkanı ve HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasıyla ilgili sosyal medya hesabından, “Kürt sorununun çözümünün yegane muhatabı HDP değil ama bu sorunun çözümü adına bugün demokratik siyaseti var eden ve kolaylaştıran başlıca aktör HDP’dir. Asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır. Süreci tıkayan, toplumsallaştırmayan ve masayı deviren AKP çözümsüzlükten medet umarken bu anlayışın çıkmaz sokak olduğu artık görülmelidir” mesajını paylaşmıştı. 

SONRAKİ HABER