için kaldı

Ahmet Hakan: Gül’ü karalıyor diye Mumcu’ya sahip çıkmayın

Ahmet Hakan, Abdullah Gül için "Majestelerinin valisi" diyen Erkan Mumcu'ya ateş püskürdü. "Abdullah Gül’ü en çok eleştirenlerden biriyim." diyen Hakan, AK Partililere seslenerek "Sırf Gül’ü karalıyor diye Erkan Mumcu’nun bu çirkin bel altı vuruşuna sahip çıkmayın!" dedi.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan: Gül’ü karalıyor diye Mumcu’ya sahip çıkmayın

Türkiye, yeni parti iddialarını konuşurken, AK Parti iktidarında bir dönem bakanlık yapan Erkan Mumcu'dan çok tartışılacak açıklamalar geldi. Mumcu 367 krizinde Gül ve Arınç'ın Erdoğan'a karşı kumpas içinde olduklarını öne sürerek "Aslında bütün plan Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaptırmamaktı. Bunun için Erdoğan, Abdullah Gül ismini açıklamaya mecbur edildi" iddiasında bulundu. 

Mumcu açıklamalarının devamında Erdoğan'la ilgili fikri sorulduğunda  "Yanlışıyla, eğrisiyle, doğrusuyla Tayyip Erdoğan daha hakiki bir adam" ancak bunları söylemeden önce Abdullah Gül'e dikkat çekerek, "Asıl hesap vermesi gereken adam 'Majestelerinin Valisi' olan Abdullah Gül'dür" dedi.

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan, Erkan Mumcu'nun Oda TV'ye verdiği röportajı köşesinde değerlendirerek AK Parti’lilere seslendi "Sırf Abdullah Gül’ü karalıyor diye Erkan Mumcu’nun bu çirkin bel altı vuruşuna sahip çıkmayın!" 

Hakan "Yobazlığın, fanatikliğin, azgınlığın dini, imanı, ideolojisi falan olmaz" başlıklı yazısının  ilgili bölümünde şunları kaydetti:

ERKAN Mumcu, yıllar sonra ODATV’ye yaptığı açıklamalarda Abdullah Gül için “majestelerinin valisi” demiş.

*

Abdullah Gül’ü en çok eleştirenlerden biriyim. Sinsiliğini, armut piş ağzıma düşçülüğünü, ürkekliğini, garanticiliğini, risk almaktan kaçınmasını, “Şunlar iyice yıpransın da top benim ayağıma gelsin” diye beklemesini falan... Kıyasıya eleştirdim.

*

Ancak bu durum Abdullah Gül’e “majestelerinin valisi” denmesini... Çirkin bir bel altı vuruş olarak değerlendirmeme engel olmaz, olamaz.

*

AK Partililere tavsiyem şudur: Sırf Abdullah Gül’ü karalıyor diye Erkan Mumcu’nun bu çirkin bel altı vuruşuna sahip çıkmayın!

Çünkü size...

“Ne yani? Siz majestelerinin valisini... Bu ülkeye... Dışişleri bakanı mı yaptınız? Başbakan mı yaptınız? Cumhurbaşkanı mı yaptınız?” sorusu sorulduğunda...

Verecek bir cevap bulamayabilirsiniz.

SONRAKİ HABER