Ahmet Hakan: Emevi Camii'de Cuma kılınsaydı Davutoğlu 'Şam Fatihi Davutoğlu Ahmet Han' diye kendini pazarlıyor olacaktı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, yeni parti kuracağı konuşulan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı "Şam'da Emevi Camii'nde namaz kılacağım' diye bir ifadem yok" açıklamasına dair " Eğer Emevi Camii’nde cuma namazı kılmak nasip olsaydı...Ahmet Davutoğlu, şu anda kendisini...“Şam Fatihi Davutoğlu Ahmet Han” falan diye pazarlıyor olacaktı" yorumunda bulundu.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan: Emevi Camii'de Cuma kılınsaydı Davutoğlu 'Şam Fatihi Davutoğlu Ahmet Han' diye kendini pazarlıyor olacaktı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz perşembe günü, Bidebunu İzle programında Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki'nin sorularını yanıtlamış, kendisinin hiçbir zaman "Şam'da Emevi Camii'nde namaz kılacağım" diye bir ifadesi olmadığını söylemişti. 

Davutoğlu, Suriye politikası konusunda kendisine yöneltilen eleştirilere ilişkin "Suriye'de tek bir yürek yıkıldıysa onun hüznünü içimde hissediyorum ama gereken her şeyi yaptık. Elimizden geleni yaptık. Yetersiz kaldığımız yerler de oldu" ifadelerini kullanmış  "Şam'da Emevi Camii'nde namaz kılacağım' diye bir ifadem yok. Algı operasyonu yapılarak bütün bunlar bizim üzerimize yapılıyor." demişti. 

Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Davutoğlu'nun açıklamalarını hatırlatarak "Ben de herkes gibi şundan acayip eminim:Eğer Emevi Camii’nde cuma namazı kılmak nasip olsaydı...“Şam Fatihi Davutoğlu Ahmet Han” falan diye pazarlıyor olacaktı." değerlendirmesinde bulundu. 

 

SONRAKİ HABER