Abdurrahman Dilipak'tan dikkat çeken çıkış: Birileri geliyorum diyen devrimin farkında değil

Abdurrahman Dilipak dünyadaki dijital dönüşüme dikkat çekip AK Parti'yi geç kalmakla suçladı. "Dijital devrim konusunda Ankara’yı sağırlaştıran her kimse, en fazla kötülüğü yapan onlar" diyen Dilipak, ülkenin teknolojik gelişmelerden uzak kalmasının, maliyetlerde artışa yol açtığını ve gizli bilgilerin yabancıların eline geçtiğini savundu. Türkiye'nin dışa bağımlılığının artarak müdahalelere açık hale geldiğini iddia eden Dilipak "Maalesef birileri geliyorum diyen devrimin farkında değil" dedi.

F5HABER F5HABER
Abdurrahman Dilipak'tan dikkat çeken çıkış: Birileri geliyorum diyen devrimin farkında değil

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak 2025'te bir dijital devrim olacağını ancak Türkiye'yi yönetenlerin bu devrim konusunda bir farkındalığı olmadığını söyledi. Dilipak, "AK Parti bu sıçrama hamlesi ile birlikte bu digital devrim konusunu da ciddiye alır. Sadece pazar ve piyasa hareketlerindeki operasyonların ötesinde altyapı ve siber güvenlik işini ciddiye alır" ifadesini kullandı.

Dilipak "Doğru karar" başlığıyla yayımlanan yazısında "Bu iş bilgisayar bağımlılığı, sosyal media ya da mavi balinadan ibaret değil" ifadelerini kullandı.  

"KAMUDA İSTİHDAM DURMALI"

Rusya'dan örnekler veren Dilipak "Kamuda istihdam durdurulmalı. Bu istihdam hizmetin kalitesini, verimliliğini, hızını artırmıyor, aksine hantallaştırıyor. Denetimi zorlaştırıyor. Devletin, bürokratik anlamda daha fazla büyütülmesine izin verilmemesi gerek. 2023’den söz ediyoruz da bu gidişle 2025 Digital devrim sürecinde ciddi bir şok yaşarız. Bu anlamda 2023’ün 2025’e giden yolda bir sıçrama tahtası olması gerek." diye yazdı. 

"İNŞALLAH AK PARTİ CİDDİYE ALIR"

"İnşallah AK Parti bu sıçrama hamlesi ile birlikte bu digital devrim konusunu da ciddiye alır. " diyen Dilipak Türkiye'nin data akışıyla ilgili ciddi problemlerin olduğuna dikkat çekti. Dilipak "Digital devrim konusunda Ankara’yı sağırlaştıran her kimse, bu ülkeye en fazla kötülüğü yapanlar onlardır. Bu şekilde, bu sürecin bütün olumsuzluklarını yaşıyor ve faydalarından mahrum kalıyoruz. Ve bu anlamda her geçen dakika, geri dönüş maliyetleri artıyor ve geçmişe dönük datalarımız yabancıların kontrolüne geçiyor. Aynı zamanda Türkiye “HW, SW ve bilgi çöplüğü”ne dönüyor. Dışa bağımlılığımız artarken, dış müdahalelere açık hale geliyoruz." ifadelerine yer verdi. 

"GEÇ KALDIK ATI ALAN ÜSKÜDAR'I GEÇTİ"

"Geç kaldık. Atı alan Üsküdar’ı geçti biz hâlâ “yaya” olarak ilerlemeye çalışıyoruz. Öte yandan; tüketici performansı olarak “lider ülke” durumundayız!" diyen Dilipak "Rusya’dan S400’lerin pazarlığını yapıyoruz, öte yandan Rusya sesten 9 kat daha hızlı hipersonik kıtalararası füzeleri test ediyor. Saniyede 300.000 km hızla hareket eden bir sistemin ardından, uçak ya da ses hızıyla yetişemezsiniz." uyarısında bulundu. 

SONRAKİ HABER