Abdurrahman Dilipak: Yine cemaat üzerinden hesaplar yapılmaya başlandı

Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak, isim vermeden bazı siyasileri sessiz kalmakla suçladı "Bu süreçte kriptolar devreye girecek, iş ileri bir safhaya intikal edecek olursa, birileri insanların neye inanacağını şaşırtmak için yalan bilgiler, fabrikasyon belgeler servis edecektir." diye yazdı.

F5HABER F5HABER
Abdurrahman Dilipak: Yine cemaat üzerinden hesaplar yapılmaya başlandı

Abdurrahman Dilipak, darbe girişimi sonrası oluşan tabloyla ilgili kaleme aldığı "15 Temmuz’u anlamak ve anlatmak" yazısında fırtına öncesi sessizliğinin yaşandığını yazdı. 

FİNCANCI DÜKKANINA GİREN FİL MİSALİ

"15 Temmuz’un hikâyesini de övgü ve sövgülerle dolduruyoruz. Yine geldik, hainler ve kahramanlar hikâyesine." diyen Dilipak "seremoni", "ritüel", “kültür”, “İkon” tabirlerini tasvir ederek "Yakın bir fayda gözümüzü kamaştırıyor, 3 adım sonrasını düşünmüyoruz. O anın gerçekliği ile bir işe fincancı dükkânına giren fil gibi dalıyoruz. Ama sonrası felaket tabii. Biz 15 Temmuz’a böyle geldik. Bana kalırsa 15 Temmuz sonrası da aynı mantıkla yönetiliyor." ifadelerini kullandı. 

"ARKASINDAKİ KOCA ORMANI KAYBEDERSİNİZ"

Dilipak sözlerinin devamında "Bakın, gözünüze bir şeyi çok yaklaştırırsanız, arkasında kocaman bir ormanı kaybedersiniz." yorumunda bulundu. 

"YİNE CEMAAT ÜZERİNDEN HESAPLAR YAPILMAYA BAŞLANDI"

15 Temmuz sonrası sürecin yanlış yönetildiğini savunan Dilipak "Bakın bugün yeni siyasi oluşumlar için yine benzer yanlışlar yapılıyor, ön açılıyor. Medya yine devrede, yine sermaye devrede. Yine cemaat üzerinden hesaplar yapılmaya başladı bile." dedi. 

"BU SÜREÇTE KRİPTOLAR DEVREYE GİRECEK"

 Dilipak, isim vermeden bazı siyasetçileri susarak siyaset yapmakla suçladı. "Susan 'Parlamenter' olmaz" diyen Dilipak, "Sessuzluk' dönemi, 'Söz gümüşse sükût altındır' dönemi sona eriyor. Bu süreçte kriptolar devreye girecek, iş ileri bir safhaya intikal edecek olursa, birileri insanların neye inanacağını şaşırtmak için yalan bilgiler, fabrikasyon belgeler servis edecektir" dedi.

"NE ZAMAN OLANLARDAN DERS ALACAĞIZ"

Dilipak sözlerini "Ne zaman olanlardan ders alacağız. Övgü ya da sövgü üzerine kurulu siyasi polemikler ve trollerin yönlendirdiği sosyal medya, “sahibinin sesi” bir merkez medya ile nereye kadar gidebiliriz ki!" şeklinde sürdürdü.

SONRAKİ HABER