Abdurrahman Dilipak: Namuslu insanlar namussuzlardan daha akıllı, cesur, dürüst ve örgütlü değilse vay halimize!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak gelişen teknolojiyle başka yöne doğru evrilen dünyayı bugün köşesine taşıdı. Dilipak "Biz hâlâ faiz, enflasyon, kaime tartışmasını bitirememişken, dünya başka bir sisteme geçmeye hazırlanıyor" diye yazdı. Türkiye'nin bu değişime hazır olmadığını vurgulan Dilipak "Çoğunun kerameti, ihale kapmak ve kadro kapmakla sınırlı." yorumunda bulundu. “Bildiğimi bilseydiniz, çok ağlar az gülerdiniz” diyen Dilipak uyarılarını bir bir sıraladı.

F5HABER F5HABER
Abdurrahman Dilipak: Namuslu insanlar namussuzlardan daha akıllı, cesur, dürüst ve örgütlü değilse vay halimize!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugün dünyada yaşanan teknolojik gelişmelerin insan hayatında yaratacak köklü değişiklikleri kaleme aldı. "Patriot’lar, S-400’ler, F-35’ler önemini yitirecek. RF enerji paketleri fırlatan Megatron bombaları gelecek" diyen Dilipak "Mesela Nükleer santrallere de gerek kalmayacak. Aynı şekilde o Nükleer  bomba konusunda da çok yeni buluşlar sözkonusu. Füzyon teknolojisi ile enerji bombaları, atom yıkımı yapan radyasyonsuz bombalar, mikro ve makro ölçeklerde üretilebilecek. " diye yazdı. 

"PETROL ÜLKELERİ HIZLA YOKSULLAŞACAK"

"İnsan teknolojiyi kendine benzetince, teknoloji de insanı kendine benzetecek. Siborg’lar geliyor" diyen Dilipak "Matrix, çizgi filmler ya da bilim kurgu filmleri gerçek oluyor. Techno Mitologia dönemine giriyoruz. Sanal gerçekliğin yerini, “artırılmış gerçeklik” alıyor. Media değişiyor. Bilgi üreticileri, işçileri, guruları geliyor. Yeni bir bilgi aristokrasisi doğuyor." ifadelerine yer verdi. 

Teknolojik gelişmelerle birlikte insan hayatının ve insanların kullandığı araçların tamamen değişeceğini savunan Dilipak, Nükleer santrallere ihtiyaç kalmayacağını ve petrol ülkelerinin hızla yoksullaşacağını iddia etti.

"ÜNİVERSİTELERİMİZ BU KONULARLA NE KADAR İLGİLİ?"

Dilipak, çok yakın gelecekte insanların hayvanlarla konuşacağını eğitim-öğrenim dedikleri şeyin de anlamını kaybedeceğini iddia etti. Genetik alanındaki gelişmelere de vurgu yapan yapan Dilipak "Bizim üniversitelerimizin, özel sektörümüz, meslek odalarımız, politikacılarımız, bakanlıklarımızın bu anlamda fütüristik bir kaygıları var mı? Ya da Media’mızda bu konular ne kadar işleniyor. Vakıflarımız, derneklerimiz, sendikalarımız, hepsinden önemlisi “Cemaat” dediğimiz yapılar bu konularla ne kadar ilgili." diye sordu. 

"VAY HALİMİZE!"

Dilipak şöyle devam etti;

"Eğer bu güç, zalim ve cahil topluluğun elinde oyuncağa dönerse görürüz günümüzü! Bundan sonra savaş da terör de çok daha can yakıcı olacak. Namuslu insanlar namussuzlardan daha akıllı, cesur, dürüst ve örgütlü değilse vay halimize!"

“Bildiğimi bilseydiniz, çok ağlar az gülerdiniz” hadisini paylaşan Dilipak sözlerini "Sonunda tencere yuvarlanacak kapağını bulacak. Herkes layık olduğu gibi idare olunacak. Bizi gören, duyan, bilen, hüküm sahibi, ol deyince olduran, öl deyince öldüren; kadere, rızga, ecele hükmeden bir Allah var. Nuh’un gemisine giden yolun adresi kitapta yazıyor. Ne gam!" diyerek noktaladı. 
 

SONRAKİ HABER