Abdurrahman Dilipak: Gözler bakanlıklarla ilgili atılacak adımlarda olacak

Yeni Akit yazarı Dilipak, kulislerde konuşulan kabine değişikliği ile ilgili "Bayram sonrasına ertelendi söylentisi var! Bayram sonrası olur onu da görürüz. Birilerinin şunu görmesi gerek: Söylenti en tehlikeli gerçekten daha tahripkâr olabilir. Beklentiler karşılanmıyorsa söylentiler yayılır. Vaadler anlamını yitirir." yorumunda bulundu.

F5HABER F5HABER
Abdurrahman Dilipak: Gözler bakanlıklarla ilgili atılacak adımlarda olacak

Üç ay arayla tekrarlanan İstanbul seçimi bütün bir yıla damgasını vurdu. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde kaybedilen büyükşehirlerin ardından “değişim” beklenen AK Parti’de gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi.
 
BEKLENTİLER KARŞILANMIYORSA SÖYLENTİLER YAYILIR

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, kabinede değişiklik olabileceğine dair sinyaller alındığı söyleyerek, "Herkes bakanlar kurulunda değişiklik bekliyordu. Birileri odasını topluyor haberi geliyordu, birileri mesai arkadaşları ile vedalaşmış deniyordu. Yeni bakan olacaklarla ilgili listeler dolaşıyordu ortalıkta, ama gelinen noktada kabine değişikliği bayram sonrasına ertelendi söylentisi var! Bayram sonrası olur onu da görürüz.Birilerinin şunu görmesi gerek: Söylenti en tehlikeli gerçekten daha tahripkâr olabilir.. Beklentiler karşılanmıyorsa söylentiler yayılır. Vaadler anlamını yitirir." ifadesini kullandı.

"Ağustos ve eylül ayı gündemi çok yoğun" diyen Dilipak "Bayram bittiğinde tam da ağustosun yarısını geride bırakmış olacağız. 2. yarısında öyle anlaşılıyor ki önemli gelişmeler olacak. Bunların arasında gözler Bakanlıklarda ve İstanbul Sözleşmesi ile ilgili atılacak adımlarda olacak. Ağustos ve eylül ayı gündemi çok yoğun. Acil çözüm bekleyen ve ertelenen birçok konu önümüzdeki günlerde netleşmek zorunda." diye yazdı. 

ŞİMDİ DE DOĞU AKDENİZ SORUNUMUZ OLDU

Bölgede yaşanan gelişmelere değinen Dilipak "Şimdi de bir de Doğu Akdeniz sorunu diye bir sorunumuz oldu. Batı Trakya, Ege kıta sahanlığı, adalar, Kıbrıs sorunu yetmiyormuş gibi bu da üstüne tüy dikti." ifadelerine yer verdi. 

GÜVENLİ BÖLGE MESELESİ

Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan "güvenli bölge"nin hazırlık çalışmalarına da değinen Dilipak "ABD ile şu güvenli bölge meselesine bakın bir. ABD Türkiye ile mi anlaştı, PYD ile mi? Bir yandan PYD’ye TIR’larca yeni silah veriyor, öte yandan “yok ettik” dediği DAEŞ’i bir anda yeniden diriltti ve Türkiye sınır bölgesine doğru koridor oluşturuyor. Bu arada ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, “Güvenli bölge kurulması bölgede barış ve güvenlik için büyük adım olacak” dedi. Dedi de bakalım sonuç ne olacak!. ABD birçok konuda defalarca söz verdi! Sonuç! ”İpe un sermek” kabilinden bir bahane bulunur.Birileri tavşana kaç, tazıya tut diyor sanki. Dostlar alışverişte görsün kabilinden işler." diye yazdı. 

Yazının tamamı için tıklayın

 

SONRAKİ HABER