için kaldı

Abdurrahman Dilipak: CHP’lilerin dün bize yaptığını bugün biz CHP'ye yapıyoruz

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, tarih yazımına dikkat çektiği yazısında " her siyasi irade kendini meşrulaştırmak için tarihi maniple etmekten çekinmiyor." ifadelerini kullandı. "Dün CHP’lilerin bize yaptığını, bugün biz CHP’lilere yapmaya başladık" diyen Dilipak "Bu dünya etme-bulma dünyasıdır. İnsanoğlu böyledir, bazan kendi bindiği gemiyi batırır, bindiği dalı keser, kendi hayat alanlarını yaşanmaz hale getirir" yorumunda bulundu.

F5HABER F5HABER
Abdurrahman Dilipak: CHP’lilerin dün bize yaptığını bugün biz CHP'ye yapıyoruz

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak bugünkü yazısında tarih yazımında siyasetin etkisine değinerek "Siyaset aynı zamanda yazılı tarihi yazıyor, öğretiyor. Bu noktada her siyasi irade kendini meşrulaştırmak için tarihi maniple etmekten çekinmiyor. Gelecek tasavvurunu da buna göre şekillendiriyor. Yaşanan tarihle yazılan tarih her zaman aynı değil. Anadolu’nun fethi, İstanbul’un fethi, Çanakkale, Kurtuluş savaşı, fark etmiyor. Siyaset tarih yaptığı kadar, hem olumlu, hem de olumsuz anlamda tarih de yazıyor." yorumunda bulundu. 

"YA BENDENSİNİZ YA DA DEĞİL"

"Kim kime yapıyorsa aslında kendine yapar." ifadelerini kullanan Dilipak " Siyasi tartışmalara bakıyorum da: Ya bendensiniz ya da değil. Benden değilsen bana düşmansın. Sana para ve makam veriyorsam benden yana olacaksın. Amerika da böyle yapıyor zaten. Sonra bunlardan borç alan bir süre sonra buyruk almaya başlıyor. Daha sonra da oltaya takılan balık yem istemez biliyorsunuz. Amerika’nın ülkelere iktidarlara yaptığını muktedirler de kendi altındakilere yapıyor sanki! " diye yazdı. 

DÜN CHP'NİN BİZE YAPTIĞINI BUGÜN BİZ CHP'YE YAPIYORUZ

Dilipak, tarihin bir övgü ya da sövgü kitabı olmadığını belirterek  tarihten ders çıkarılması gerektiğini savundu. Dilipak, “Dün CHP’lilerin bize yaptığını, bugün biz CHP’lilere yapmaya başladık. CHP’lilerin de dün bizim onlara yaptığımızı, onlar da bugün bize yapıyorlar” dedi.

"BU DÜNYA ETME BULMA DÜNYASI"

Dilipak yazısında, “Bu dünya etme-bulma dünyasıdır. İnsanoğlu böyledir, bazan kendi bindiği gemiyi batırır, bindiği dalı keser, kendi hayat alanlarını yaşanmaz hale getirir. Gerçek herkes için en iyi olandır. Evet, “Tarih övgü ya da sövgü kitabı değildir. Bir toplumun ortak hafızası ve tecrübeler birikimidir. Ders kitabıdır.” Bizden öncekilerin yaşadıkları, katlanmak, mücadele etmek zorunda kaldıkları acı tecrübeler bizim için baht kaynağı olsun” ifadesini kullandı.

SONRAKİ HABER