Abdurrahman Dilipak: Bunları not ettik haydut çetesi kim göreceğiz

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Türkiye ve ABD'nin anlaşmasından önce kaleme aldığı yazısında Ankara-Washington hattındaki gerginliğine ilişkin "ABD bu akılsız politikanın faturasını çok ağır öder"dedi. ABD'nin TSK'ya destek veren Suriye Milli Ordusu'na olan eleştirilerine de sert tepki gösteren Dilipak "Bunları not ettik. Haydut çetesi kim göreceğiz!" dedi.

F5HABER F5HABER
Abdurrahman Dilipak: Bunları not ettik haydut çetesi kim göreceğiz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Türk ve Amerikan heyetleri arasında dün Ankara'da gerçekleştirilen ve beş saate yakın süren görüşmeler anlaşmayla sonuçlandı. 

ABD HALKBANK'I KAŞIRSA BİZ DE İNCİRLİK'İ KAŞIRIZ

Türkiye ve ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki operasyona ilişkin anlaşmasından önce bir köşe yazısı kaleme alan Dilipak, "ABD’nin Suriye’de ateşkesin sağlanması konusundaki girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından şimdi ABD’nin tepkisinin ne olacağını göreceğiz" ifadesini kullandı.

"ABD Halkbank’ı kaşırsa biz de İncirlik’i kaşırız" diyen Dilipak "Eğer ambargo uygularsa ve NATO üyesi birkaç ülke kendi müttefiklerine karşı eğer bir terör örgütünü destekleyeceklerse bu NATO’nun geleceğini tartışmaya açmak olur. Eğer ABD Türkiye’nin mal varlığına el koyacak olursa Türkiye’nin de el koyacağı şeyler bulunur. ABD bu akılsız politikanın faturasını çok ağır öder." uyarısında bulundu. 

"HAYDUT ÇETESİ KİM GÖRECEĞİZ"
Özgür Suriye Ordusu'na ilişkin ABD'nin eleştirilerine de tepki gösteren Dilipak, şu ifadeleri kullandı:

ABD’de Türkiye’nin Suriye operasyonuyla ilgili tartışmalardan biri de Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nın kara ayağında kullandığı Özgür Suriye Ordusu unsurları. ABD’li üst düzey bir yetkili Suriye’de sahadaki gelişmelere ilişkin düzenlenen basın brifinginde bu konuya değindi. “Kendi askerlerini kullanabilirlerdi ama yer yüzünden silinmesi gereken bu çete, haydut ve korsanları kullanmayı tercih ettiler” dedi. Bunları not ettik. Haydut çetesi kim göreceğiz!

SONRAKİ HABER