için kaldı

Abdurrahman Dilipak "Bizim açlığını çektiğimiz birçok şey vardı: Para, makam, kadın.."

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, muhafazakar kesime yönelik eleştirilerine bugün de devam etti . Dilipak "Bizim açlığını çektiğimiz birçok şey vardı: Para, makam, kadın.. Kimimiz bunlara ulaşamayınca bunlara sahip olanları itham ediyordu, demek ki, kimimiz bunlara karşı çıkarken, onları kıskanıyormuş. Bunlara sahip olunca bir anda sapıttılar."

F5HABER F5HABER
Abdurrahman Dilipak "Bizim açlığını çektiğimiz birçok şey vardı: Para, makam, kadın.."

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Dindar adamı şeytan nasıl kandırır!" başlıklı köşe yazısında "para, makam ve güç konusunda hazırlıksız yakalandıklarını belirterek "Aklımız ve imanımız, servetimiz ve gücümüze yön versin derken, tersi oldu, servetimiz ve gücümüz aklımız ve imanımıza yön verdi.. Bu helak sebebidir. İnandığımız gibi yaşamayınca, yaşadığımız gibi inanmaya başladık. Olduğumuz gibi görünmeyince, göründüğümüz gibi olmaya başladık. " dedi. 

"AÇLIĞINI ÇEKTİĞİMİZ BİR ÇOK ŞEY VARDI: PARA MAKAM KADIN"

"Kimimiz ilmimizle kibirlendik, kimimiz makamımızla, kimimin paramızla, kimimiz şöhretimizle. Kimimiz bunlara ulaşmak için Şeytanın yalan vaadlerine kandı, kimimiz bunları elde ettikten sonra sapıttı" ifadelerini kullanan Dilipak, şöyle devam etti:

Bizim açlığını çektiğimiz birçok şey vardı: Para, makam, kadın.. Kimimiz bunlara ulaşamayınca bunlara sahip olanları itham ediyordu, demek ki, kimimiz bunlara karşı çıkarken, onları kıskanıyormuş. Bunlara sahip olunca bir anda sapıttılar.

"MAFYÖZ ÇETELEŞMELER BAŞLADI"

Ya hu, öyle şeyler oldu ki, başlangıçta, partizanlık, cemaat, tarikat, hemşehricilik ile yola çıkanlar, gün geldi, ya sahip oldukları haram mal ve makamı muhafaza için ya da daha fazlasına sahip olmak için tam zıt bir dünya görüşüne sahip olanlarla kol kola girdiler ve haram mallarını korumak ve kendilerine birileri musallat olmasın diye Mafya ile kol kola girerek Mafyalaşmaya başladılar. Sermaye, siyaset, bürokrasi arasında Mafyöz çeteleşmeler başladı.

"BİRİNİN BUNLARA 'YOLUNUZ ÇIKMAZ SOKAK' DİYE BAĞIRMASI GEREK"

"Birinin çıkıp bunlara; “durun kalabalıklar, yolunuz çıkmaz sokak” diye bağırması gerek." diyen Dilipak "O noktaya geldi ki işler, bunlar artık kendilerini savunmuyorlar, saldırıyorlar, tehdit ediyorlar.. Utanmıyorlar, görünmez, bilinmez de değiller artık. Birçok şey bilindiği halde arsızca yollarına devam ediyorlar. Kendilerinden kimsenin hesap soramayacağını zannediyorlar. Her kesimden “dostlarının” olmasına, sahip oldukları dosyalarla dehşet dengesi oluşturarak, itiraz edenleri susturacaklarını sanıyorlar." diye yazdı.

SONRAKİ HABER