için kaldı

Abdurrahman Dilipak: Bakanlıklarda da değişiklik olacak bürokraside de. Ama yetmez

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında AK Parti'yi köşesine taşıyıp "Evet, Bakanlıklarda da değişiklik olacak Bürokraside de. Ama yetmez, müşavirler, teşkilat, dost çevreler, media, halkla ilişkiler aklı hepsi değişmeli" dedi. Parti içindeki tartışmalara da değinen Dilipak " iyi bir şeyler yapmak için kolları sıvıyorlar. Bakın abdest alıp, üstümüzdeki ve içimizdeki “Necaset” ve “Hades”den arınmadan aldığınız o abdestle kıldığınız namaz kabul olmaz!" dedi.

F5HABER F5HABER
Abdurrahman Dilipak: Bakanlıklarda da değişiklik olacak bürokraside de. Ama yetmez

"Önce!" başlığıyla yayımlanan yazıda Dilipak, AK Parti içindeki hareketliliğe ve olası revizyona ilişkin  "Tabandaki insanlar Erdoğan’dan ve partilerinden vazgeçmek istemiyor. Ama bazı olan şeylere de bir anlam veremiyorlar. Evet evet, “Biz kendimizi değiştirmez isek, Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecek” yorumunda bulundu. 

"AK PARTİ'DE KIPIRDANMA VAR AMA..."

"Şimdi bizim AK Partililere bakıyorum, bir kıpırdanma, bir hareketlilik var, ama! Aması var işte. 'Def-i mazarrat' kuralına uymadan, 'iyi bir şeyler yapmak' için kolları sıvıyorlar" diyen Dilipak, "Bakın abdest alıp, üstümüzdeki ve içimizdeki 'Necaset' ve 'Hades'den arınmadan aldığınız o abdestle kıldığınız namaz kabul olmaz" ifadelerini kullandı. 

'SESSİZ YIĞINLARIN SESİNE KULAK VERİRSENİZ DUYARSINIZ'

Devlet bürokrasisi içerisinde değişiklikler olacağını ve bunun 'tabanın talebi' olduğunu söyleyen Dilipak'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Tekrar AK Parti’ye dönecek olursak, evet, Bakanlıklarda da değişiklik olacak bürokraside de. Ama yetmez, müşavirler, teşkilat, dost çevreler, media, halkla ilişkiler aklı hepsi değişmeli. Bu benim talebim değil sadece, sessiz yığınların sesine kulak verirseniz duyarsınız. Birileri belki ekonomideki göreceli iyileşme ve bazı konuların yoluna girmesi dolayısı ile bu konuyu erteleme eğilimi içinde olsa da, bu konuda  güçlü bir talep olduğu ortada. Bundan sonraki değişim için kadrolardaki yenilenmenin sembolik bir anlamı olacak. Toplumdaki beklenti bu yönde. Muzır, müfsid olan  ne varsa kapı dışarı edilmeli. Önce şu “hasta”ları karantinaya alalım, mikrobun kaynağını kurutalım, sonra sıra ötekilere gelsin. 

SONRAKİ HABER