Abdulkadir Selvi'den "Muharrem İnce" yorumu: Kendini dev aynasında görmemeli

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, yeni parti kurma hazırlığında olduğu iddia edilen Muharrem İnce ile ilgili "Kendi dev aynasında görmemeli, o gider ama CHP kalır" yorumunda bulundu.

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi'den "Muharrem İnce" yorumu:  Kendini dev aynasında görmemeli

Yeni parti iddialarıyla gündeme gelen İnce için yapılan anketlerin sonuçlarını değerlendiren Abdulkadir Selvi, "İnce’nin siyasette bir rüzgâr estireceğini " belirterek  "Yeni bir siyasi başlangıç için bunlar olumlu göstergeler. Ancak bu Muharrem İnce’nin kendini dev aynasında görmesine yol açmamalı. CHP asırlık çınar olduğu için dalları sallanır ama gövdesini korur" diye yazdı. 

CHP'nin Türkiye’nin en uzun ömürlü partisi olduğunu kaydeden Selvi şöyle devam etti; 

Darbeleri gördü, parti kapatmaları yaşadı, mal varlıklarına el konuldu, bölünmeleri yaşadı. Ama sonunda CHP dimdik ayakta kalmayı başardı. Muharrem İnce’nin bunu göz ardı etmemesi gerekir.

Ne Güven Partisi olayı, ne de Ecevit’in DSP’si CHP’yi bitiremedi. Bu demek değil ki Muharrem İnce olayı CHP’yi sarsmaz. Sarsar. Hele hele yerel seçimde yakaladığı rüzgârla 'dostları' ile birlikte iktidar motivasyonunu yakalayan CHP’nin kurgusunu bozar. En büyük zararı CHP’ye verir. Ama CHP asırlık çınar olduğu için dalları sallanır ama gövdesini korur. İnce gider ama CHP kalır. Bunu da akıldan çıkarmaması gerekir.

SONRAKİ HABER