Abdulkadir Selvi: İzmir'deki saldırı ile bir Türk-Kürt çatışması, HDP'li MHP'li kavgası planlandığı açık

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, HDP İzmir İl Başkanlığı’nda parti üyesi Deniz Poyraz’ın hayatını kaybetmesine neden olan silahlı saldırıya ilişkin, “İzmir gibi duyarlı bir kentimizde yapılan saldırı ile bir Türk-Kürt çatışması, HDP’li MHP’li kavgası planlandığı açık” ifadesini kullandı. “Kitlelere sokağa çıkmaları yönünde yapılan çağrılar tehlikeli olabilir. Bizim ülkede sokaklar tekin değildir” diyen Selvi, “Aman ha bu provokasyona gelmeyelim” çağrısında bulundu.

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi: İzmir'deki saldırı ile bir Türk-Kürt çatışması, HDP'li MHP'li kavgası planlandığı açık

HDP'nin Alsancak Mahallesi, Şair Eşref Bulvarı'ndaki 32 işyerinin bulunduğu iş merkezinin ikinci katında yer alan İl Başkanlığı'na dün saat 11.05 sıralarında elinde silahla giren şahıs, rastgele ateş açmaya başladı. Bu sırada, annesinin yerine partide çay dağıtmaya geldiği öğrenilen Deniz Poyraz kurşunların hedefi oldu. 

Olaydan sonra saldırıya tepkiler  çığ gibi yükseldi.

"Provokasyona gelmeyelim"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü silahlı saldırıya tepki gösterdiği bugünkü yazısında, “İzmir gibi duyarlı bir kentimizde yapılan saldırı ile bir Türk-Kürt çatışması, HDP’li MHP’li kavgası planlandığı açık” ifadesini kullandı. “Kitlelere sokağa çıkmaları yönünde yapılan çağrılar tehlikeli olabilir. Bizim ülkede sokaklar tekin değildir” diyen Selvi, “Aman ha bu provokasyona gelmeyelim” çağrısında bulundu.

"Bizim ülkede sokaklar tekin değildir"

“Geçmişte sağ-sol çatışması, Alevi-Sünni olaylarını yaşadık. İzmir gibi duyarlı bir kentimizde yapılan saldırı ile bir Türk-Kürt çatışması, HDP’li MHP’li kavgası planlandığı açık. İlk andan itibaren parmakların gösterdiği hedefler işin arkasındaki gerçek mahfilleri gizlemek için yapılmış olabilir. Kitlelere sokağa çıkmaları yönünde yapılan çağrılar tehlikeli olabilir. Bizim ülkede sokaklar tekin değildir. Aman ha bu provokasyona gelmeyelim. Biz geçmişte bu filmi çok gördük. Hepsi büyük bir felaketle sonuçlandı.    

"Bu oyuna gelmemeliyiz "

Bildirilerle, video operasyonlarıyla nihayet HDP’ye yapılan kanlı saldırı ile Türkiye alacakaranlık kuşağına sokulmak isteniyor. Belli ki birileri düğmeye bastı. Bu olayların devamı gelecek. Türkiye’yi bir kaos ortamına sürüklemek isteyecekler. Bu tuzağa düşmemeliyiz. Bu oyuna gelmemeliyiz. Çünkü çatı çökerse hepimiz altında kalırız.”

SONRAKİ HABER