Abdulkadir Selvi son kulisi aktardı: Türkiye Eylül ayı önemli gelişmelere sahne olacak

AK Parti’de gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Kabine ve MYK’da kısmi değişiklik bekleniyor. AK Parti içinden kulis bilgileri paylaşan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi " Erdoğan’ın yurt gezilerinden sonra hem parti yönetiminde hem de kabinede" bir mini revizyon gerçekleştireceğini duyurdu. Selvi yeni parti çalışmalarıyla ilgili de "Erdoğan, yeni partileri erken doğuma zorluyor. Eylül ayı önemli gelişmelere sahne olacak" dedi.

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi son kulisi aktardı: Türkiye Eylül ayı önemli gelişmelere sahne olacak

23 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti’de toplanan MYK'dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan hem milletvekillerini hem de kurmaylarını gruplar halinde kabul etti. Her grupla yaklaşık 3 saati bulan toplantılar yaptı. İstişarelerini büyük ölçüde tamamlayan Erdoğan'nın şimdi ne yapacağı konuşuluyor. 

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te "Yeni dönemin siyasi kodları" başlığıyla yayımlanan yazısında "Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin ardından ilk kez dinlenmeye çekildi. Aslında buna ’değişim kampı’ da diyebiliriz. Çünkü Erdoğan yeni döneme hazırlanıyor. 31 Mart ve 23 Haziran seçimleriyle yeni bir denklem oluştu. Seçim sonuçları yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırdı" ifadesini kullandı.

Kabine değişikliğine ilişkin tarih veren Selvi " Erdoğan, AK Parti’nin belediye başkanlığını kazandığı illere teşekkür gezisine çıkacak. Değişimin bu gezilerden sonra gerçekleşmesi bekleniyor. 11 Temmuz’da yapılan MKYK toplantısı öncesinde de beş genel başkan yardımcısının değişeceği yönünde bir beklenti oluşmuştu ama gerçekleşmedi. Çünkü Erdoğan’ın kafasındaki takvim farklı. Erdoğan’ın yurt gezilerinden sonra hem parti yönetiminde hem de kabinede mini bir revizyon bekleniyor." diye yazdı. 

Erdoğan’ın kitlelere hitap edeceği yurt gezilerinde AK Parti'nin yeni s,iyaset diline ilişkimn ipuçları verceğini kaydeden Selvi yeni parti kurmaya hazırlanan isimlere ilişkinde bir takım değerlendirmelerde bulundu. 

Erdoğan'ın erken seçim ihtimaline karşı hazırlıklı olması gerektiği görüşünü paylaşan Selvi "Erdoğan’ın meydanlara çıkarak, hem AK Parti tabanını motive etmesi, muhtemel ayrılıkları önlemesi hem de yeni partileri yıpratıcı mesajlarını vermesi bekleniyor." dedi. 

Erdoğan'ın kurulacak partileri iki noktadan hedef alacağını belirten Selvi bunları da madde madde yazdı:

1- (Özellikle Amerikan-İngiliz tezgâhını işaret ederek) Yabancı birtakım mihrakların oyununa alet oluyorlar. Ümmeti bölecekler.

2- AK Parti döneminde cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve bakanlıklar yaptılar.

Şimdi davamıza ihanet ediyorlar, bizi sırtımızdan hançerliyorlar.

Erdoğan'ın yeni partileri "erken doğum"a zorlayacağını belirten Selvi sözlerine "Eylül ayı önemli gelişmelere sahne olacak." şeklinde son verdi. 
 

SONRAKİ HABER