Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda artık niyetini gizleyemiyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi "Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda artık niyetini gizleyemiyor. Kılıçdaroğlu, 1 yıl önceki bütçe görüşmelerinde de cumhurbaşkanı adayı mısın diye laf atan AK Parti milletvekillerine, “Cumhurbaşkanı adayı olmadığımı size kim söyledi?” diyerek perdeyi açmıştı. O tarihten bu yana cumhurbaşkanı adaylığı konusunda peş peşe hamleler yapıyor." diye yazdı.

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda artık niyetini gizleyemiyor

2021 yılı bütçe görüşmelerinde AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, CHP lideri Kılıçdaroğlu konuşurken “Aday ol, aday!” diye seslenmiş, Kılıçdaroğlu da “Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?” diye karşılık vermişti. Bu sözler üzerine de Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konuşulmaya başlanmıştı. Ramazan Can 2022 yılı bütçe görüşmelerinde de Kılıçdaroğlu’na konuşması sırasında birçok kez “Aday mısın?” diye sordu, ancak Kılıçdaroğlu yanıt vermedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ADAYLIK YANITI: GELİYOR GELMEKTE OLAN…
Bu arada AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz da “Aday olacak mısınız? Aday olun bence” diye seslendi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “Benim adaylığım niye seni bu kadar ilgilendiriyor, ha? Gel, gel, gel, geliyor gelmekte olan unutma! Geliyor gelmekte olan unutma sen!” yanıtı verdi.

Kılıçdaroğlu’nun bu yanıtı sonrası Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, konuyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında AK Partililerin cumhurbaşkanı adaylığı konusunda laf atması üzerine “Benim adaylığım niye o kadar ilgilendiriyor. Geliyor gelmekte olan, geliyor gelmekte olan. Unutma sen” dediğini aktardı.

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı özetle şöyle:

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda artık niyetini gizleyemiyor. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ilk çıkışını geçen yıl 7 Aralık 2020 tarihindeki bütçe konuşması sırasında yapmıştı.

Dünkü bütçe konuşması sırasında, AK Parti milletvekilleri, “Cumhurbaşkanı adayı olacak mısın?” diye laf atınca, “Benim adaylığım niye o kadar ilgilendiriyor. Geliyor gelmekte olan, geliyor gelmekte olan. Unutma sen” diye yanıt verdi.

Geliyor gelmekte olan, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı oluyor olmakta olan...

Kılıçdaroğlu, 1 yıl önceki bütçe görüşmelerinde de cumhurbaşkanı adayı mısın diye laf atan AK Parti milletvekillerine, “Cumhurbaşkanı adayı olmadığımı size kim söyledi?” diyerek perdeyi açmıştı. O tarihten bu yana cumhurbaşkanı adaylığı konusunda peş peşe hamleler yapıyor.

SONRAKİ HABER