için kaldı

Abdulkadir Selvi: Hans kadar olsak yeter

Türkiye'de 29 Temmuz'dan bu yana açıklanan koronavirüs verilerinde artık test sonucu pozitif çıkan, teşhis konmuş vaka sayıları değil, semptom gösteren hasta sayıları açıklanıyor. 'Hasta' ve 'vaka' sayısı üzerinden yapılan eleştirileri köşesinde değerlendiren Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge’nin Türkiye’yi takdir ettiği bir süreçte, Hans kadar olsak yeter" yorumunda bulundu.

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi: Hans kadar olsak yeter

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'hasta' ve 'vaka' sayısı açıklamasının ardından başlayan tartışmalara ilişkin olarak, "Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge’nin Türkiye’yi takdir ettiği bir süreçte, Hans kadar olsak yeter" görüşünü savundu. Selvi, "ABD Başkanı Trump’ın COVID-19 testinin pozitif çıktığı bir dünyada kimse güvencede değil" düşüncesini dile getirdi. 

Selvi, "Türkiye uzun bir süredir vaka sayısını açıklıyordu. Herhangi bir tartışmaya meydan vermeme ve baştan beri sağlanan güveni sarsmama adına keşke bu o gün açıklanıp, izah edilseydi." yorumunu yaptı. 

Selvi, "Peki Türkiye vaka sayısını açıklamak yerine neden hasta ve ağır hasta sayılarını açıklamaya başladı? Dünya hastalara test yaparken, AB ülkelerinde solunum yolu sıkıntısı baş gösteren ağır hastalara test uygulanırken, onlarla uyum adına hasta ve ağır hasta sayıları açıklanmaya başlamış. Türkiye’nin üstüne üstlük taramalar sonucunda belirlediği vaka sayılarını açıklamasına son verilmiş. Durum bu. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge’nin koronavirüsle mücadele konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın şahsında Türkiye’yi takdir ettiği bir süreçte, Hans kadar olsak yeter diyorum. Başka bir şey demiyorum." ifadesini kullandı. 

SONRAKİ HABER