Abdulkadir Selvi: Erdoğan yeni vesayet odakları oluşturulmasına izin vermez

Gerçek Hayat dergisinin hilafet çağrısı yapmasının ardından çıkan tartışmalar üzerine bugün bir yazı kaleme alan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu durumdan rahatsız olduğunu söyledi. "Vesayetle savaşarak gelen Erdoğan, suni rejim krizleri üzerinden yeni vesayet odakları oluşturulmasına izin vermez" diyen Selvi "Son tartışmalar da bu rejim krizi üretmek isteyen vesayet sevdalılarına malzeme oluşturmak arzusundan başka bir şey değildir." dedi.

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi: Erdoğan yeni vesayet odakları oluşturulmasına izin vermez

Türkiye'de Gerçek Hayat dergisinin "Hilafet için Toparlanın" başlığı ile  başlayan tartışma sürüyor. Ayasofya'nın ibadete açılmasının ardından Gerçek Hayat'ın son sayısında paylaştığı çağrı, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak tarafından da sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılmıştı.

"ERDOĞAN YENİ VESAYET ODAKLARI OLUŞTURULMASINA İZİN VERMEZ"

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 'hilafet' çağrıları üzerinden başlayan rejim tartışmalarından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsız olduğunu yazdı. Selvi, "Vesayetle savaşarak gelen Erdoğan, suni rejim krizleri üzerinden yeni vesayet odakları oluşturulmasına izin vermez" düşüncesini dile getirdi. 

SUNİ GÜNDEM

Selvi, "Ayasofya’nın açılışı ile milletimizin 86 yıllık hayalini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, suni rejim krizi oluşturma çabalarına nasıl baktığını merak ediyordum. O nedenle doğrudan işin kaynağına, yani İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’a sordum. 'Cumhurbaşkanımızın gözünde bu tartışmalar, gündemi zehirlemek için üretilmiş hükümetimizin son dönemde elde ettiği başarıları gölgelemek üzere sahaya sürülmüş suni ve bir o kadar da sorunlu tartışmalardır' dedi. Erdoğan’ın bu tür tartışmalardan rahatsız olduğunun farkındaydım." değerlendirmesinde bulundu. 

VESAYET SEVDALILARI

Erdoğan'ın açık siyaset yaptığını belirten Selvi, "Fahrettin Altun işte o noktaya dikkat çekti, 'Cumhurbaşkanımızın tavrı açık ve nettir. Ne yazık ki Cumhurbaşkanımızın siyaseti ile açık ve net kavramlar ve hedefler üzerinden rekabet edemeyenler, bu ülkede yıllar yılı yapay rejim krizleri üretmeye çalışmışlardır. Bu son tartışmalar da bu rejim krizi üretmek isteyen vesayet sevdalılarına malzeme oluşturmak arzusundan başka bir şey değildir. Gel gelelim bunların Türkiye sosyo-politik gerçekliğinde bir yeri yoktur. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın gündeminde de hiç ama hiç yer tutması da söz konusu değildir' diye konuştu. Bir de benden uyarı. Vesayetle savaşarak gelen Erdoğan, suni rejim krizleri üzerinden yeni vesayet odakları oluşturulmasına izin vermez." ifadesini kullandı. 

SONRAKİ HABER