Abdulkadir Selvi: Erdoğan kesin konuşuyor "Gündemde yok"

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’nin erken seçime mecbur kalabileceği çıkışına ilişkin Erdoğan'ın "Seçimler zamanında yapılacak, tüm planlamamızı buna göre yapıyoruz" dediğini iddia etti.

F5HABER F5HABER
Abdulkadir Selvi: Erdoğan kesin konuşuyor "Gündemde yok"

AK Parti'den ayrılarak parti kurma hazırlığında olan isimlere karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavrını değerlendiren Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi "Erdoğan yeni partiler karşısında safları sıklaştırmaya çalışıyor..'Onları ciddiye almıyorum. Muhatap almayacağım. Onlarla ilgili konuşmayacağım' dediği söyleniyor. Erdoğan’ın kendini çok tutabileceğini sanmıyorum. Yeni partilere yönelik eleştirilerini sürdüreceğinden eminim." yorumunda bulundu. 

"ERKEN SEÇİM YOK"

Selvi, 'Erdoğan’dan erken seçim, yeni partiler ve MHP mesajı' başlıklı bugünkü yazısında son dönemde kulislerde konuşulan erken seçim iddialarına ilişkin  Erdoğan, 'Erken seçim yok' diye kesin konuşuyor. Gerçi muhalefetten de bir erken seçim çağrısı yok ama İstanbul seçimlerinden sonra bu yöndeki beklentiler arttı. Erdoğan görüştüğü parti büyüklerine, 'Erken seçim yok. Erken seçim diye bir planlamamız da yok. Seçimler zamanında yapılacak. Tüm planlamamızı buna göre yapıyoruz' diyor. Yeni süreci anlamak için Erdoğan’ın hamlelerini dikkatle izlemekte fayda var." diye yazdı. 

MHP İÇİN NE DİYOR?

Selvi yazısında MHP için özel bir başlık açarak son dönemdeki tartışmalara Erdoğan cephesindeki yansımasına ilişkin açıklamalarını köşesinde paylaştı: Cumhurbaşkanı görüşmelerinde MHP ile ilişkilere özel bir başlık ayırıyor. Belki son günlerdeki tartışmaların etkisi olabilir. Daha önce MHP ile işbirliğinin süreceğini söylemişti. Ancak, “MHP ile mezara kadar gideceğiz” dememişti. Cümlesi aynen şöyle: “MHP ile ilişkilerimiz çok iyi gidiyor. Hiçbir sorun yok. MHP ile mezara kadar gideceğiz.”

SONRAKİ HABER