Abdulkadir Selvi: Erdoğan 15 Temmuz’da darbeye karşı direndiği için yanlış mı yaptı?

Eski AK Partili vekil Emin Özden’in “Allah bir daha 1994’de oğluma ismini verecek kadar politik bir faniyi şaşırtıp sevdirmesin. Yanılmışız rabbim affetsin” sözlerine tepki gösteren Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, " Erdoğan neyi yanlış yapmış, neden dolayı Allah sizi affetsin?" diye sordu.

F5HABER F5HABER
Abdulkadir  Selvi: Erdoğan 15 Temmuz’da darbeye karşı direndiği için yanlış mı yaptı?

AK Parti'den istifa edenlerin sosyal medya hesaplarından  “Yanılmışız, Allah affetsin” sözlerini yorumlayan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi “AK Parti’nin kimi konularda eksiği olabilir, kusursuzluk inancımızda sadece Allah’a mahsustur” diyor. Ama Allah aşkına, Erdoğan’ı çok sevmişiz Allah bizi affetsin demek de ne iş?" dedi. 

DARBEYE KARŞI DİRENDİĞİ İÇİN Mİ YANLIŞ YAPTI?

"15 Temmuz’da darbeye karşı direndiği için yanlış mı yaptı?" diyen  Selvi, “Erdoğan’dan erken seçim, yeni partiler ve MHP mesajı” başlıklı köşe yazısında şunları yazdı:

Askeri vesayeti geriletirken yanlış bir iş peşinde miydi?

27 Nisan e-muhtırasına karşı çıktığı için mi Allah sizi affetsin.

Yoksa Cumhuriyet mitinglerine, 367 kararına ve 27 nisan e-muhtırasına rağmen Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı seçtirdiği için mi Allah affetsin diyecek kadar büyük günah işledi.

Ya da başörtüsü yasağını kaldırdığı, okullara Kuran-ı Kerim dersi koydurduğu için mi büyük bir günah altına girdiniz de affınızı istiyorsunuz.

Yapmayın Allah aşkına. Ben doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye çalışan, AK Parti’nin eleştirip doğrulara parmak basan biri olarak, “Allah affetsin” diye yola çıkılmasını anlamış değilim.

SONRAKİ HABER