Meclis'te toplantı yeter sayısı bulunamadı, memur ve emekliye ek zam 15 Ocak maaşına yetişmeyecek

Memur ve emeklilere verilecek zam, bireysel emeklilik, kurumlar vergisi indirimi ile kur korumalı TL mevduata ilişkin düzenlemelerin yer aldığı torba teklifin görüşmeleri gelecek haftaya kaldı

Meclis'te toplantı yeter sayısı bulunamadı, memur ve emekliye ek zam 15 Ocak maaşına yetişmeyecek - Sayfa 1

 AK Parti'nin memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifi, dünkü Genel Kurul'da "toplantı yeter sayısı" bulunamadığı için kabul edilemedi. AK Parti ve MHP'nin teklifin 11. maddesi üzerinde verdiği önerge okunduktan sonra muhalefet önergeye tepki gösterip yoklama isterken, salonda iki kez yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamadı. Düzenleme yasalaşmadığı için 15 Ocak'ta memur ve emekli maaş zammı farkları yatırılamayacak.

 

111
Meclis'te toplantı yeter sayısı bulunamadı, memur ve emekliye ek zam 15 Ocak maaşına yetişmeyecek - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı'na yetki önergesi

TBMM Genel Kurulu, bu hafta memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yaptı. Çarşamba günü Genel Kurul, 18 maddelik kanun teklifinin ilk 9 maddesini kabul etti.

211
Meclis'te toplantı yeter sayısı bulunamadı, memur ve emekliye ek zam 15 Ocak maaşına yetişmeyecek - Sayfa 3

Görüşmeler bugün de devam etti; ancak 11. maddeye gelindiğinde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın imzasıyla bir önerge verildi.

311
Meclis'te toplantı yeter sayısı bulunamadı, memur ve emekliye ek zam 15 Ocak maaşına yetişmeyecek - Sayfa 4

Önergede, "TOKİ tarafından 1 Aralık 2021 tarihinden önce ihale edilen ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte devam eden sözleşmelerde, süre uzatımı verilmesi dahil bu maddedeki sınırlamalara tabi olmaksızın Cumhurbaşkanı tarafından farklı düzenlemeler yapılabilir. Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst birliklerinin taraf olduğu veya bu kuruluş veya birliklerin kaynaklarıyla karşılanan mal ve hizmet alımı ile yapım işlerine ilişkin TL üzerinden yapılan sözleşmelerde bu maddeye göre fiyat farkı ödenebilmesi amacıyla ilgili kuruluş veya üst birliğin mevzuatında düzenleme yapılabilir" ifadeleri yer aldı.

 

411