Meclis'te tansiyon yükseldi! AK Parti ile İYİ Parti milletvekilleri birbirine girdi

TBMM'de HDP Muş Milletvekili Mensur Işık'ın, konuşmasının bir bölümünde terör örgütü PKK'yı 'silahlı Kürt muhalefeti' olarak tanımlaması üzerine tartışma çıktı. HDP Muş milletvekili Mensur Işık’a, TBMM Genel Kurulu'nda bir birleşime katılmama cezası verildi. Ayrıca, Işık'ın sözlerinin tutanaktan çıkarılması oylandı ve kabul edildi.

Meclis'te tansiyon yükseldi! AK Parti ile İYİ Parti milletvekilleri birbirine girdi - Sayfa 1

TBMM Genel Kurulu'nda Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında ‘Kürt düşmanlığı’ tartışması yaşandı. HDP Muş milletvekili Mensur Işık konuşması esnasında "Silahlı Kürt muhalefetiyle savaş" sözlerini kullandı. Işık'ın PKK'yı "silahlı Kürt muhalefeti" olarak tanımlaması üzerine tartışma çıktı.

119
Meclis'te tansiyon yükseldi! AK Parti ile İYİ Parti milletvekilleri birbirine girdi - Sayfa 2

Tarih sizi yargılayacak ve mahkum olacaksınız

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Bakınız, şu kürsüden yaptığınız konuşmanın bir tek kastı vardır; bu ülkede Kürtlere, Araplara ve Türklere ihanet etmektir. Eğer tarihte bir simülasyon olsa göreceksiniz ki bu coğrafyada barışı geçmişte nasıl ortadan kaldırmışlarsa emperyalizme yani silah baronlarına, petrol şirketlerine ve faiz lobilerine bu coğrafyayı, parçalanan Osmanlı coğrafyasını nasıl peşkeş çekmişlerse, sizin de tek bir gayeniz var; PKK/PYD-YPG üzerinden bu ihanete alet olmaktır. Tarih sizi yargılayacak ve mahkûm olacaksınız" ifadelerini kullandı.

219
Meclis'te tansiyon yükseldi! AK Parti ile İYİ Parti milletvekilleri birbirine girdi - Sayfa 3

Bunun üzerine HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç söz aldı. Oluç, AK Parti milletvekillerini ‘Kürt düşmanlığı’ ile suçladı.
Bunun üzerine AK Parti milletvekilleri yerlerinden kalktı. HDP milletvekillerinin de yerlerinden kalkması üzerine tartışma yaşandı.

319
Meclis'te tansiyon yükseldi! AK Parti ile İYİ Parti milletvekilleri birbirine girdi - Sayfa 4

HDP'li vekil Mensur Işık'a bir birleşim ceza

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Mensur Işık'ın konuşmasına ilişkin tutanakları talep ettiğini belirtti, ancak tartışmaların uzaması üzerine birleşime ara verdi.

419