Maymun çiçeği belirtileri değişiyor! Bilim adamları uyardı: Genital bölgede kabarcıklara dikkat edin

Son haftalarda hızla yayılmaya başlayan maymun çiçeği virüsü ilgili endişe yaratan yeni bir açıklama geldi. "Hastalığın semptomları değişmeye başladı" diyen bilim insanlarından "genital bölgelerinde ve anüs çevresindeki kabarcıklara dikkat edin" uyarı geldi.

Maymun çiçeği belirtileri değişiyor! Bilim adamları uyardı: Genital bölgede kabarcıklara dikkat edin - Sayfa 1

Genelde Afrika’nın batı ve orta bölgelerinde görülen ve 11 ülkede endemik olan maymun çiçeği virüsü son aylarda onlarca ülkede görülmeye başladı ve büyük bir panik yarattı.

111
Maymun çiçeği belirtileri değişiyor! Bilim adamları uyardı: Genital bölgede kabarcıklara dikkat edin - Sayfa 2

Başta ABD, İspanya, Portekiz ve İngiltere olmak üzere birçok ülkede ve kıtada arka arkaya tespit edilen maymun çiçeği hastalığı ile ilgili yeni bilgiler gelmeye deva ediyor.

 

211
Maymun çiçeği belirtileri değişiyor! Bilim adamları uyardı: Genital bölgede kabarcıklara dikkat edin - Sayfa 3

Hastalığın hızla yayıldığı ABD’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) bir açıklama yaparak ABD’lileri uyardı.

311
Maymun çiçeği belirtileri değişiyor! Bilim adamları uyardı: Genital bölgede kabarcıklara dikkat edin - Sayfa 4

Kuruluş, sağlık çalışanlarına  uyarı yaparak hastalarda farklı semptomlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Yapılan açıklamada, “Maymun çiçeği hastalığında oluşan belirtiler geçmişte Afrika’da görülenlerden daha farklı olmaya başladı” denildi.

 

411