Maskeyi sakın böyle kullanmayın!

Covid-19'a karşı en etkili koruyuculardan biri olan maske, yanlış kullanıldığı takdirde ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu yanlış maske kullanımın ağız kuruluğu ve mantara neden olabileceği yönünde önemli uyarılarda bulundu.

Maskeyi sakın böyle kullanmayın! - Sayfa 1

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, koronavirüs salgını döneminde kullanımı zorunlu olan maskenin ağız ve diş sağlığını etkilediğini belirtti. Hubbezoğlu, "Kaliteli ve doğru maske tercih edilmesi, ağız ve diş sağlığı açısından önem taşıyor" dedi.
 

Maskeyi sakın böyle kullanmayın! - Sayfa 2

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü, Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu koronavirüsle mücadeledeki önlemlerin başında yer alan maskenin yanlış kullanımının, virüsün yayılımının yanında ağız kuruluğu, ağız ve dudak kenarlarında yara ve mantara neden olabileceğine dikkat çekti.

Maskeyi sakın böyle kullanmayın! - Sayfa 3

‘Maskeyi birkaç kat kullanmak koruyuculuğu çok az artırıyor, tek kat ve iyi bir maske kullanıldığında sorun oluşmayacaktır’

Maskeyi sakın böyle kullanmayın! - Sayfa 4

Yoğun maske kullanımın ağız kuruluğu ve mantara neden olabileceğini belirten Prof. Dr. Hubbezoğlu, şöyle konuştu: