Marmaris'teki orman yangını sabotaj mı? Bakan Soylu: Yangının nasıl çıktığına dair şüpheli var

Marmaris'te farklı noktalarda devam eden yangınla mücadele 2. gününde. Bakan Soylu, yangının nasıl çıktığına dair bir şüphelinin tespit edildiğini açıkladı. Bakan Kirişci, ise bugünkü çalışmalara 12 uçak ve 45 helikopterin katıldığını belirterek ''Şu an itibariyle çok daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Akşama doğru daha somut gelişmelerin olacağını bekliyoruz'' dedi.

Marmaris'teki orman yangını sabotaj mı? Bakan Soylu: Yangının nasıl çıktığına dair şüpheli var - Sayfa 1

Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde ormanlık alanda 21 Haziran'da saat 20.00 sıralarında çıkan yangın devam ediyor.

120
Marmaris'teki orman yangını sabotaj mı? Bakan Soylu: Yangının nasıl çıktığına dair şüpheli var - Sayfa 2

12 UÇAK VE 45 HELİKOPTER
 Orman işçileri ve itfaiye ekipleri, gece boyunca yangına karadan müdahale etti.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 45 helikopter ve 12 uçak söndürme çalışmalarına yeniden katıldı.

220
Marmaris'teki orman yangını sabotaj mı? Bakan Soylu: Yangının nasıl çıktığına dair şüpheli var - Sayfa 3

Yangın bölgesinde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Yangının akşama doğru kontrol altına alınabileceğini belirten Bakan Kirişci şöyle konuştu:

''Şu an itibariyle çok daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. 12 uçağımız 45 helikopterimiz var. Sayı 57. 253 arazözümüz sahada. 24 TOMA şu anda yangına karşı kullanılıyor. Yangın bölgesinden 247 kişi tahliye edildi. Uluslararası yardım talebinde bulunmadık. 1000'in üzerinde Orman Genel Müdürlüğü çalışanları olmak üzere 2 bin 600 civarında personel sahada.

320
Marmaris'teki orman yangını sabotaj mı? Bakan Soylu: Yangının nasıl çıktığına dair şüpheli var - Sayfa 4

Meteorolojik veriler bize ışık tutuyor. Bugün sabah itibariyle havanın nemi yüzde 91'ler düzeyine çıktı. Verilerden olumlu manada yararlandık. Beklentimiz düne göre rutubetin daha yüksek olacağı. Hava hızının dünkü düzeyde olmayacağı yönünde meteoroloji verileri var. Temennimiz bugün akşama doğru daha somut gelişmelerin olacağını bekliyoruz. Kontrol altına alınıp yangın meselesi bittikten sonra da bu alanlar için ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek.''

420