Marmaris'te orman yangını! Vatandaşlar evlerinden tahliye edilmeye başlandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangının yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle 30 evde tahliye işlemleri başlatıldı. Vatandaşlar evlerini ve ahırlarda bulunan hayvanlarını boşaltmaya başlarken, bazı mahalle sakinleri ise evlerinin yanacağı endişesiyle gözyaşı döktü.

Marmaris'te orman yangını! Vatandaşlar evlerinden tahliye edilmeye başlandı - Sayfa 1

Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda dün akşam saatlerinde çıkan yangına nedeniyle karadan çok sayıda arazöz, personel ve iş makineleriyle müdahale sürüyor. Havadan müdahale ise sabah olmasıyla birlikte yeniden başladı.

111
Marmaris'te orman yangını! Vatandaşlar evlerinden tahliye edilmeye başlandı - Sayfa 2

BÖLGEYE GÖREVLİLER DIŞINDA KİMSE ALINMIYOR

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan yangın için bölgeye yakın illerden de itfaiye ekipleri sevk edildi. Çok sayıda gönüllü de kendi imkanlarınca ekiplere destek olmaya çalışıyor. Güvenlik tedbirleri kapsamında yangın bölgesine görevlilerin dışında kimse alınmıyor.

211
Marmaris'te orman yangını! Vatandaşlar evlerinden tahliye edilmeye başlandı - Sayfa 3

 

30 EV TAHLİYE EDİLDİ

Alevlerin orman içindeki yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle Bördübet mevkisinde bulunan 30 evde tahliye işlemleri başlatıldı.

311
Marmaris'te orman yangını! Vatandaşlar evlerinden tahliye edilmeye başlandı - Sayfa 4

Saat 20.00 sıralarında başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangının çıkış nedeni araştırılırken Marmaris Belediyesi yetkililerinden konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar geldi.

411