Marmaris'te orman yangını

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Gökyüzünü kaplayan dumanlar ilçe merkezinin birçok noktasından görülebiliyor. Öte yandan söndürme çalışmalarına destek için bölgeye giden Rusya'ya ait bir helikopter, Denizli'nin Çardak ilçesi yakınlarında düştü. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Marmaris'te orman yangını - Sayfa 1

Muğla'nın Marmaris ilçesi Yalancıboğaz mevkisindeki ormanlık alanda saat 12.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Marmaris'te orman yangını - Sayfa 2

Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangına 35 helikopter, 14 uçak, 82 arazöz, 5 dozer ve 472 personel ile müdahale ediliyor.

Marmaris'te orman yangını - Sayfa 3

YARDIMA GİDEN YANGIN HELİKOPTERİ DÜŞTÜ!

Kastamonu'dan Marmaris'teki yangın söndürme çalışmalarına destek için giden yangın söndürme helikopterinin Denizli'nin Çardak ilçesi yakınlarında düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Marmaris'te orman yangını - Sayfa 4

Gökyüzünü kaplayan dumanlar ilçe merkezinin birçok noktasından görülebiliyor. Yangının Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na ulaşmaması için de tedbir alındı. Askeri bölgeden su tankeri, dozer, arazöz, yangın söndürme araçları ile çok sayıda personel de yangına müdahale için görevlendirildi.