Marmaris'te 4 yıldızlı otel 2 yılda 10 defa mühürlenmiş

Marmaris'te, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenen ve müşterileri başka otele yerleştirilen 4 yıldızlı işletmenin 2 sene içinde 10 kez mühürlendiği ortaya çıktı. Belediye yetkilileri, otel işletmecileri hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Marmaris'te 4 yıldızlı otel 2 yılda 10 defa mühürlenmiş - Sayfa 1

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, dün saat 22.00 sıralarında, otellere denetim yaptı. 

Marmaris'te 4 yıldızlı otel 2 yılda 10 defa mühürlenmiş - Sayfa 2

İçmeler Mahallesi'ndeki otelleri kontrol eden ekipler, Alkollü İçki Satış Belgesi (TAPDK) ve işletme ruhsatlarını kontrol etti. Yapılan kontrolde 4 yıldızlı bir otelin işletme ruhsatının bulunmadığı ve TAPDK belgesine sahip olmadığı anlaşıldı. 

Marmaris'te 4 yıldızlı otel 2 yılda 10 defa mühürlenmiş - Sayfa 3

Çağrılan zabıta ekipleri, polis eşliğinde, 20 odada kalan 60 turist ve tatilci çıkarıldı. Otel yetkilileri, müşterilerin mağdur olmaması için turistleri 4 yıldızlı başka otellere yerleştirdi. Mağduriyetleri giderilen turistler, otel yetkililerinden şikayetçi olmayarak kaldıkları yerden tatillerine devam etti. 

Marmaris'te 4 yıldızlı otel 2 yılda 10 defa mühürlenmiş - Sayfa 4

Marmaris Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 4 yıldızlı otelin 27 Ağustos 2018 yılından bugüne kadar ruhsatı olmadığı gerekçesiyle 10 defa mühürlendiği ve yapılan mühür feklerin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.