Mardin'de, 'kısıtlamasız hafta sonu' yoğunluğu

Güneydoğu'nun 'açık hava müzesi' görünümündeki turistik kenti Mardin'de, kısıtlama uygulanmayan bu hafta sonunda da ziyaretçi yoğunluğu oldu. Koronavirüs vaka sayısının en az olduğu kentlerden Mardin'in tarihi ve turistik yerleri, kalabalık manzarasıyla dikkat çekti.

Mardin'de, 'kısıtlamasız hafta sonu' yoğunluğu - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 'düşük riskli' iller arasında yer alan Mardin'de, kontrollü normalleşmeyle birlikte hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldı. 

110
Mardin'de, 'kısıtlamasız hafta sonu' yoğunluğu - Sayfa 2

Kentte güneşli havayı fırsat bilen çok sayıda kişi, tarihi mekanları ziyaret etti. Kentin turistik mekanlarına ziyarete çok sayıda kişinin gelmesiyle cadde ve sokaklar doldu taştı. Ekipler ise esnafın ve ziyaretçilerin koronavirüs tedbirlerine uymaları için sürekli uyarılar yaptı.

210
Mardin'de, 'kısıtlamasız hafta sonu' yoğunluğu - Sayfa 3

Kentte oluşan kabalığın turizm sektörüne olumlu etkiler yaşattığını söyleyen turizmci İdris Saruhan, önceliğin, koronavirüs tedbirlerine uyulması olduğunu söyledi. Saruhan, "Bazıları sosyal mesafe kurallarını dikkate almadığından dolayı vaka sayıları artıyor. Vaka sayıları azaldığı zaman işletmeler açılır. 

310
Mardin'de, 'kısıtlamasız hafta sonu' yoğunluğu - Sayfa 4

Herkes ekmeğini kazanır. Ama önemsemezsek vakalar artar tekrar işletmeler kapanmak zorunda kalır. Bu nedenle maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeliyiz" dedi.

410