için kaldı

Ünlü rock yıldızı kansere yenildi!

Ünlü hard rock grubu Van Halen'in kurucusu Eddie Van Halen kansere yenik düştü. 65 yaşındaki Van Halen'in ölümünü oğlu Wolf Van Halen duygusal bir açıklama ile duyurdu.

F5HABER F5HABER
Ünlü rock yıldızı kansere yenildi!

Wolf Van Halen, 65 yaşındaki babası Edward Ladewijk (Eddie) Van Halen'in ölüm haberini sosyal medya hesabından duyurdu. 

Ünlü rock yıldızı kansere yenildi! - Resim : 1

Wolf Van Halen mesajında, "Bunu yazmak zorunda olduğuma inanamıyorum ama babam Edward Ladewijk Van Halen, bu sabah kanserle uzun ve zorlu savaşını kaybetti. O isteyebileceğim en iyi babaydı. Onunla sahnede ve dışında paylaştığım her an bir armağandı. Kalbim kırık ve bu kayıptan asla tam olarak kurtulacağımı sanmıyorum. Seni çok seviyorum baba" ifadelerini kullandı.

Ünlü rock yıldızı kansere yenildi! - Resim : 2

EDDİE VAN HALEN KİMDİR?

26 Ocak 1955'te Hollanda'nın Nijmegen kentinde dünyaya gelen Eddie Van Halen gitar virtüözüdür.

Gerçek adı Edward Lodewijk Van Halen, Van Halen adlı grubunun kurucusu ve en önemli üyesidir.

Rolling Stone dergisinin hazırladığı Tüm Zamanların En İyi 100 Gitaristi sıralamasında 8. sırada yer alan Van Halen 14 albüme imza attı.

1982 yılında yayımlanan ve dünyanın en çok satan albümü olan Michael Jackson'ın ünlü Thriller albümünde de çalışan Halen, albümdeki en bilinen şarkılardan Beat It'in gitar sololarını çalmasıyla biliniyor...

1990'larda ağız ve dil kanserine yakalandı. Doktorları günde 12 ile 14 saat ağzında metal pena tutması nedeniyle bu hastalığa yakalandığını ifade ettiler. 

Dil kanserini yoğun tedaviler sonucunda yenen Van Hallen, ağız kanserini ise ömrünün son gününe kadar çekti. Hastalığı nedeniyle geçimsiz ve huysuz bir ruh haline bürünen sanatçı bu yüzden eşi ile de ayrılmak zorunda kalmıştı.

SONRAKİ HABER