Kanal D Yayın Akışı ile ortaya çıktı! Mehmet Bir Cihan Fatihi final yapıyor

Kanal D son dönemde bir çok dizinin ipini çekti ve bu yıl 2 ya da 3 dizi için final kararı çıktı. Ancak önemli bir detay bugün Kanal D yayın akışı ile ortaya çıktı. Dün akşam ekranlara gelen Mehmed Bir Cihan Fatihi final yapıyor.

F5HABER F5HABER
Kanal D Yayın Akışı ile ortaya çıktı! Mehmet Bir Cihan Fatihi final yapıyor

Son dönemde final kararı alan dizileriyle gündeme gelen Kanal D dün bir sürprize imza attı. Kanal D yayın akışı ile ortaya çıkan sürpriz detay, diziseverleri üzdü. dün akşam 5. bölümü yayınlanan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi, 6. bölümü ile final yapıyor. Kenan İmirzalioğlu ve Çetin Tekindor gibi ünlü isimleri barındıran Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi ne final yapıyor. Çünkü Salı günü yayınlanan dizi reytin sıralamasında epey gerilerde kaldı. Haftanın en zor gününü yayın olarak seçen kanal ve yapımcı firma duruma bu şekilde müdahale etme gereği duydu.

İZLEYİCİ MERAK EDİYOR
Kanal D yayın akışında bugün hangi programların yer aldığı izleyiciler tarafından oldukça merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin bugün yayınlanıp yayınlanmayacağı merak konusu oldu ve diziseverler Kanal D yayın akışından canlı yayın bilgilerine bakmaya başladılar. Peki, Kanal D yayın akışında bugün neler var?
Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin bu akşam yeni bölümü ekranlarda yer almayacak. Diziseverler yeni bölüm fragmanının yayınlanmamasının ardından Kanal D yayın akışını kontrol etmeye başladılar. Peki, 24 Nisan Kanal D yayın akışında neler var?

24 NİSAN KANAL D YAYIN AKIŞI

06:45 Kanal D ile Günaydın Türkiye

09:45 Çocuklar Duymasın

12:45 Gelinim Mutfakta

15:00 Magazin D

16:15 Arka Sokaklar

18:45 Ahmet Hakan'la Kanal D Haber

20:00 Mehmed Bir Cihan Fatihi - Kolaj

23:15 Çocuklar Duymasın

02:00 Öyle Sevdim ki Seni

03:30 Gelinim Mutfakta

05:15 Kalbim Ege'de Kaldı

Kanal D'de büyük umutlarla başlayan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin başında kara bulutlar dolaşıyor. Dizi final kararı aldı. Kadrosunda Kenan İmirzalioğlu ve Çetin Tekindor gibi ünlü isimleri barındıran Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi neden bitti, final bölümü ne zaman yayınlanacak gibi sorular merak konusu oldu.

Yapımcılığını O3 medyanın yapımcılığını üstlendiği ve yönetmenliğini de Cevdat Mercan'ın yaptığı dizinin oyuncu kadrosu da son derece iddialı. Kenan İmirzalioğlu, Çetin Tekindor, Gürkan Uygun gibi dev isimlerin yanında Sedef Avcı, Hazal Filiz Küçükköse, Büşra Develi, Ertan Saban, Toprak Sağlam, Funda Eryiğit, Mert Yazıcıoğlu, Burak Tamdoğan, Leyla Tanlar, Meral Çetinkaya ve İsmail Demirci gibi kariyeri son derece parlak isimlerin yer aldığı dizi final yapıyor.

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi 1 Mayıs Salı günü yayınlanacak olan 6. ve son bölümüyle ekranlara veda ediyor. Dizinin reytinglerinin düştüğü ancak çok kötü bir seviyede olmadığını belirten yorumcular, bununla beraber dizinin maliyeti son derece yüksek. Yüksek maliyetli oyuncuların yanı sıra dizide oyuncu sayısının fazla olması, kostüm ve dekor masrafları da oldukça yüksek. Dizinin bu reytinglerle maliyetleri çıkarması zor görünüyor.

Dizi yapımcılarının ATV ile görüşme yaptığı konuşuluyor. Dizi başka bir kanala transfer olarak yayın hayatına devam edebilir.

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ SON BÖLÜMDE (5.BÖLÜM) NELER YAŞANDI?
Bizans İmparatoru Konstantinos, Mehmed'in Konstantiniyye hayalinin bilincindedir. Bunun için Haçlı Birliği'ni toplamak istese de Mehmed'in desteklediği keşiş Gennadios, buna engel olur. Bizans halkı, Katolik Kilisesi ile iş birliği yapmak istemez ve Gennadios'un sayesinde birliğin oluşması engellenir. Mehmed ve Delibaş, Konstantiniyye'den ayrılmak ister. Lakin Konstantinos, Haçlı Birliği'nin oluşamamasının arkasındaki Türkü bulmaya çalışır. Bu sebepten ötürü şehrin kapılarını kapatır ve herkesin sorgulanmasını ister.

Mehmed ve Delibaş, Konstantiniyye'den çıkmanın yollarını ararlarken, Pontus Prensesi Teodora yardımlarına koşar. Teodora, Sultan Murad için mücadele verdiğini ve artık Mehmed'in emrinde olduğunu dile getirir. Mehmed'i şaşırtan bu yardım eli, Konstantiniyye'nin fethi için de elini güçlendirmektedir. Zağanos Paşa, Mehmed'in Konstantiniyye'den çıkabilmesi için Eleni'nin bir plan yapmasını ister. Eleni, su kemerlerinden çıkabilecekleri bir planı yollar.

Mehmed ve Delibaş, Konstantiniyye'den çıkarken Orhan'ı bulurlar. Orhan'ı esir alan Mehmed, onu öldürmek için saray yakınına getirir. Lakin Orhan, kaçmayı başarır. Orhan'ın kaçmasına yardımcı olan kişi, Mehmed'in akıl hocası Akşemsettin'den başkası değildir. Mehmed, bunun nedenini sorgulamaya başlarken, Akşemsettin her olaydan bir ders çıkarması gerektiğini yineler.

Öte yandan Mehmed, ağabeyi Alaaddin'in öldürüldüğünü öğrenir. Üstelik bunun en yakınlarından biri tarafından gerçekleştirildiğini bilmektedir. Mehmed, ağabeyinin katilini ararken, onu öldürenin sağ kollarından biri olan Zağanos Paşa olduğundan haberdar değildir.

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ KONUSU NEDİR?
Kadim şehir yüzyıllar boyunca defalarca kuşatılmış; ama ne toplar güçlü surlarında tek bir gedik açabilmiş ne de Haliç'in devasa zinciri düşman gemilerine geçit vermiştir. Üstelik Mehmed şehri almak istiyorsa yalnız Bizans İmparatorluğu'na ve arkasındaki Hristiyan âlemine karşı değil, devlet içindeki en büyük muhalifi kudretli veziriazam Çandarlı Halil Paşa'ya karşı da mücadele etmek zorundadır.

SONRAKİ HABER