için kaldı

Gözaltına alınan Metin Uca serbest bırakıldı

'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan arandığı belirlenen ve İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan televizyon programcısı Metin Uca, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Metin Uca sosyal medya hesabından konuya dair açıklama yapan Uca, "Sayın Savcı bunun bir gösteri olduğunu anladı ve şimdi özgürüm" dedi.

F5HABER F5HABER
Gözaltına alınan Metin Uca serbest bırakıldı

Hakkında arama kararı bulunan ve İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan televizyon programcısı Metin Uca, serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Havalimanı'ndan Ankara'ya gitmek üzere CIP terminaline gelen Uca'nın Genel Bilgi Toplama (GBT) sistemi üzerinden sorgulaması yapıldı.

Edremit Sulh Ceza Hakimliğince açılan bir dava kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan arandığı belirlenen Uca gözaltına alındı.

Metin Uca, Twitter'dan yaptığı açıklamada ifadesini verdiğini ve 4,5 saat sonra serbest bırakıldığını duyurdu.

"BENİMLE OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Uca yaptığı paylaşımda, "Sevgili dostlar merhaba. 4.5 saatlik bir gözaltı sonrası yine sizinle birlikteyim. Olay şu; 21 Ağustos 2022 tarihinde Edremit'teki gösterim esnasında, oynadığım oyunda, oyunu izlemeyen bir muhbir vatandaşın 155'e başvurup 'Devlet büyüklerine hakaret ediliyor' demesi sonrası gözaltına alınmışım. Çünkü UYAP'ta da gözükmüyor. Olay aslında şu; Stefanos Yerasimos’un yazdığı Sultan Sofraları kitabında geçen ve Fatih Sultan Mehmet'in deniz kabuklularını çok severek yediğini anlatan bölümden sonra dönüp Diyanet İşleri Başkanı'na 'Siz yasak diyorsunuz, ama benim ecdadım deniz kabuklusunu bayılarak yiyor, kime inanayım' sorusunu Devlet büyüklerine hakaret, halkı kin ve nefrete sürüklemek olarak değerlendirmişler. İfademi verdim Sayın Savcı bunun bir gösteri olduğunu anladı ve şimdi özgürüm. Her şey için, desteğiniz için, benimle beraber olduğunuz için çok teşekkür ediyorum" dedi.

SONRAKİ HABER