için kaldı

Afra Saraçoğlu kimdir? Yalı Çapkını Seyran (Afra Saraçoğlu) kaç yaşında ve aslen nereli?

Yalı Çapkını dizisi ile ekrana dönen Afra Saraçoğlu dizide Seyran karakterine hayat verecek. Yeşilçam, Öğretmen gibi çok sevilen yapımlarda rol alan genç oyuncunun kariyer hayatı başarılı yapımlarla dolu. Peki Afra Saraçoğlu kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

F5HABER F5HABER
Afra Saraçoğlu kimdir? Yalı Çapkını Seyran (Afra Saraçoğlu) kaç yaşında ve aslen nereli?

Kötü Çocuk’ adlı Sinema filmi ve ‘Fazilet Hanım ve Kızları’ dizisiyle tanınan Afra Saraçoğlu, 1997 yılında dünyaya geldi. Henüz 13 yaşındayken çalışmaya başlayan Afra Saraçoğlu, Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay’ın başrollerini paylaştığı İkinci Şans filminde Yeşilçay’ın kızını oynayarak oyunculuğa adım attı. Peki Afra Saraçoğlu kaç yaşında ve aslen nereli? İşte genç oyuncu hakkında merak edilenler...

Afra Saraçoğlu kimdir? Yalı Çapkını Seyran (Afra Saraçoğlu) kaç yaşında ve aslen nereli? - Resim : 1

AFRA SARAÇOĞLU KİMDİR?

Selânik ve Girit kökenli bir aileden gelmektedir. 2 Aralık 1997 yılında Edremit’te doğmuştur. İlköğretim ve ortaöğretimini Antalya’da tamamlayıp Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünü kazandı. Bu bölümü okurken 2016 yılında İkinci Şans filmi ile oyunculuğa ilk adımını attı.

Saraçoğlu oyunculuk kariyerine 2016 yılında İkinci Şans filmi ile başladı. Bu rolü annesinin fotoğrafını Özcan Deniz'e gönderip, rol için deneme çekimine çağrılmasıyla aldı. Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay’ın başrollerini paylaştığı filmde Afra, Yeşilçay’ın kızını oynadı. Kötü Çocuk filminde Tolga Sarıtaş ile başrolü paylaştı. Bu deneyimin ardından 2017 yılında Fazilet Hanım ve Kızları adlı ilk dizisinde 50 bölüm boyunca Ece karakterini canlandırdı. 2018 yılında Hummel’ın ve Pantene'in marka yüzü oldu.

İyi Oyun ve Aşk Bu Mu? filmleriyle kariyerine devam eden oyuncu, ardından kadrosunda Mehmet Aslantuğ’un olduğu, 21 bölüm süren Kardeş Çocukları dizisinde yer aldı. 2020’de Öğretmen dizisinde yer aldı.

2021’de Çağan Irmak’ın yönetmenliğini üstlendiği Yeşilçam’da Çağatay Ulusoy ile birlikte rol aldı. 2021 yılında Cornetto ve Koton markasının yüzü olmuştur.

Nurgül Yeşilçay ile birlikte Bir Barda Bir Gece oyununda yer aldı

ÖDÜLLERİ

- Türkiye Gençlik Ödülleri: En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
- 45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri: Pantene Yıldızı Parlayanları

Afra Saraçoğlu kimdir? Yalı Çapkını Seyran (Afra Saraçoğlu) kaç yaşında ve aslen nereli? - Resim : 2

YALI ÇAPKINI SEYRAN KARAKTERİ

Seyran Kazım ve Esme’nin küçük kızıdır. Ablası gibi Antep’in parmakla gösterilen genç kızlarındandır. En az ablası kadar güzel ve eğitimlidir. Okuyup kendi ayakları üzerinde durmanın hayalini kurar.Merhametli, sevgi dolu ama yeri geldiğinde de hırçınlaşabilen bir kızdır. İnatçılığı ve azmiyle kendi hayatının kontrolünü eline almak için mücadele etmekten asla vazgeçmez.

SONRAKİ HABER