“Mabel Matiz klibindeki dansçıları 55 saat aç susuz çalıştırmış”

Hürriyet gazetesi magazin yazarı Savaş Özbey, Mabel Matiz’in “Toy” klibindeki dansçıların 55 saat aç, susuz şekilde çalıştırıldığını belirtti.

“Mabel Matiz klibindeki dansçıları 55 saat aç susuz çalıştırmış” - Sayfa 1

Özbey, “Mabel Matiz, 'kırılan, düşen, zorluklardan geçen’ diyor ya... Çekim sırasında bire bir yaşanmış.Klipte yer alan dansçılar 55 saat aç susuz çalıştırılmış. Çölde, oldukları yerde yıkılıp yıkılıp tekrar kalkıyorlar ya... Rol değil, gerçekmiş.” değerlendirmesinde bulundu.

Özbey dansçıların yayımladığı bildiriyi de köşesinde paylaştı.

“Mabel Matiz klibindeki dansçıları 55 saat aç susuz çalıştırmış” - Sayfa 2

"10 Temmuz günü İstanbul’dan servisle yola çıktık. Yani kendimizi prodüksiyon şirketine teslim ettik. Ve bahsi geçen 55 saat başlamış oldu. Sonraki süreçte yaşanan ve sosyal medyadan paylaştığımız koşulları iyileştirmek için durmaksızın orta yollar aradık. Derdimizi kime anlatacağımızı şaşırdık. Aramızdan kimsenin işi bırakmaması, dansçı disiplinimizden kaynaklanıyor. Tahayyül edilebilmesi için belirtiyoruz: Prodüksiyon ayağı kum tepelerinin ortasında besin ve su temin etmediyse dansçıların temin etme şansı yok.” Bulamazlar da gerçekten. Giden bilir, orası SİT alanının içinde, kuş uçmaz kervan geçmez bir yer. Hafızalarımızda “sosyal hassasiyetleri”yle yer eden Mabel Matiz’e hiç yakışmadı.

“Mabel Matiz klibindeki dansçıları 55 saat aç susuz çalıştırmış” - Sayfa 3

Çekimler sırasında orada olması, yaşananlara bire bir şahit olması ayrıca üzücü. Kaş dediğin yer, Patara’ya yarım saat, bilemedin 45 dakika mesafede. Kimse yapmıyorsa insan atlar gider, suysa su, simitse simit, klip emekçilerinin temel ihtiyaçlarını kendisi halleder. Dünyanın gelişmiş bir ülkesinde şarkıyı da klibi de gömecek, ciddi bir tazminatın konusu olurdu bu mevzu.”

 

“Mabel Matiz klibindeki dansçıları 55 saat aç susuz çalıştırmış” - Sayfa 4

Mabel Matiz konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: 

"Biliyorsunuz, iki gün önce yeni şarkım Toy, video klibiyle beraber yayınlandı. Sizlerden çok güzel geri dönüşler alıyorum. Gönülden gönüle böyle aramız buluşabildiğimiz için kendimi şanslı sayıyor ve mutlu oluyorum. Sağolun. Emeği geçen herkes tekrar sağolsun. Şarkı da klip de, artık kendi özgür yollarındalar.