Londra'da yangın dehşeti: Çocuklarını pencerelerden atıyorlardı

İngiltere'nin başkenti Londra'da 600 kişinin yaşadığı bir gökdelende buzdolabının patlamasından çıktığı sanılan yangın büyük bir faciaya neden olurken, görgü tanıklarının anlattıkları da insanın kanını donduruyor...<br /> <br /> İngiltere'nin başkenti Londra'da büyük bir yangın faciası yaşanıyor... İçindeki 120 dairede 600 kişinin yaşadığı 27 katlı Grenfell Kulesi'nin ikinci katında başlayan ve 15 dakikada bütün binayı saran yangında ölenler olduğu ve en az 50 kişinin yanık ve duman zehirlenmesi nedeniyle hastanelere kaldırıldığı belirtiliyor. Yan yatmaya başlayan ve çökme aşamasına gelen binadan sürekli moloz dökülüyor (üstte).<br />

Londra'da yangın dehşeti: Çocuklarını pencerelerden atıyorlardı - Sayfa 1

İngiltere'nin başkenti Londra'da 600 kişinin yaşadığı bir gökdelende buzdolabının patlamasından çıktığı sanılan yangın büyük bir faciaya neden olurken, görgü tanıklarının anlattıkları da insanın kanını donduruyor...

İngiltere'nin başkenti Londra'da büyük bir yangın faciası yaşanıyor... İçindeki 120 dairede 600 kişinin yaşadığı 27 katlı Grenfell Kulesi'nin ikinci katında başlayan ve 15 dakikada bütün binayı saran yangında ölenler olduğu ve en az 50 kişinin yanık ve duman zehirlenmesi nedeniyle hastanelere kaldırıldığı belirtiliyor. Yan yatmaya başlayan ve çökme aşamasına gelen binadan sürekli moloz dökülüyor (üstte).

137
Londra'da yangın dehşeti: Çocuklarını pencerelerden atıyorlardı - Sayfa 2
DIŞ KAPLAMA ÜZERİNDEN ÇOK ÇABUK YAYILDI

Dairelerden birinde buzdolabının patlaması sonucu çıktığı sanılan ve dış kaplamanın çok çabuk alev alması sonucu bir anda tüm binayı saran yangında, alarmın devreye girmediği öne sürülüyor.
237
Londra'da yangın dehşeti: Çocuklarını pencerelerden atıyorlardı - Sayfa 3
'ARKASINA BAKTIĞINDA 2 ÇOCUĞU YOKTU'


Görgü tanıkları, yaşanan dehşeti şöyle aktarıyor:

En üst katta oturan bir annenin 6 çocuğuyla birlikte zemin kata kadar merdivenlerden panik içinde indiği ve arkasına baktığında yanında sadece 4 çocuğunun kaldığı anlatılırken, çocuklardan ikisinin kaçış sırasında kaybolması ve kendilerinden haber alınamaması tüyleri diken diken etti.
337
Londra'da yangın dehşeti: Çocuklarını pencerelerden atıyorlardı - Sayfa 4
'ÇOCUĞUMU KURTARIN' DEYİP ÇOCUKLARI ATTILAR

Civarda yaşayanlardan 'Tamara' isimli bir görgü tanığı korkunç anları şöyle aktardı: Saat 01.00 sularında annem telefon etti ve dışarıda büyük bir yangın olduğunu söyledi. Oraya ulaştığımda binayı tamamen alevler sarmıştı. Bina sakinlerinin, imdat çığlıkları arasında, 'Onları kurtarın' diyerek çocuklarını aşağı attıklarını gördük. O önlerde, itfaiyecilerin, sağlık ekiplerinin ya da polisin yapacağı çok bir şey yoktu. İçeriye giremiyorlardı. 'Olduğunuz yerde kalın. Gelip sizi kurtaracağız' diyorlardı."
437