Lodos gidiyor kar yeniden kapıya dayanıyor

Yeni hafta bahar gibi başlasa da, cuma gününden itibaren soğuk hava ve kar yağışı tekrar yurt genelini etkileyecek. Özellikle Ankara, Doğu Anadolu ve Marmara’nın doğusunda kar, hafta sonu hava sıcaklıklarında sert düşüşe neden olacak.

Lodos gidiyor kar yeniden kapıya dayanıyor - Resim: 1

Kar yağışlı hava yeni haftanın ilk yarısında yerini açık bir gökyüzüne bırakacak. Birçok şehirde lodosun etkisiyle sıcaklık bahar değerlerine yaklaşacak. Hafta sonuna doğru, başta Ankara olmak üzere birçok şehirde kar yağışı geri gelecek
 
 

111
Lodos gidiyor kar yeniden kapıya dayanıyor - Resim: 2

Türkiye'nin büyük bölümü yeni yıla kar altında giriş yaptı. Birçok şehir beyaz örtüyle kaplandı, hava sıcaklıkları dondurucu değerlere geriledi.

Hafta sonuna gelindiğinde kar yağışı etkisini yitirdi. Peki yeni haftada hava nasıl olacak?

211
Lodos gidiyor kar yeniden kapıya dayanıyor - Resim: 3

Lodos etkili oluyor
Türkiye'nin birçok şehrinde bugün lodos etkili oluyor. Rüzgar zaman zaman fırtına şeklinde sert esiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre bugün, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Ege'nin kıyı kesimleri, Antalya, Samsun ve Sinop çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

311
Lodos gidiyor kar yeniden kapıya dayanıyor - Resim: 4

Marmara, bahar değerlerini görecek
Marmara Bölgesi'nde bugün hava sıcaklıkları lodosun etkisiyle bahar değerlerine yükselecek.

İstanbul 16, Bursa 17, Çanakkale 19 derece olacak. Bölgede etkili olan lodos, sıcaklıkların daha yüksek hissedilmesine neden olacak.

Ege'de de durum aynı. Güneyli rüzgarlar hava sıcaklıklarını yükseltti. İzmir bugün 16 derece olacak.

411