Litvanya'da Covid-19 yeni mutasyonu tespit edildi

Litvanya'da, şimdilik adı E848K olarak belirlenen koronavirüsün (Covid-19) daha önce bilinmeyen bir mutasyonu tespit edildi. Litvanya Halk Sağlığı Merkezi, virüse yakalananlar arasında aşı olan kişilerin de bulunduğunu belirtti.

Litvanya'da Covid-19 yeni mutasyonu tespit edildi - Sayfa 1

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele çalışmaları kapsamında dünya genelinde aşılama kampanyaları hız kesmeden devam ederken, Litvanya'da Covid-19'un yeni bir mutasyonunun tespit edilmesi gündem oldu. Litvanyalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, ülkede Covid-19'un bugüne kadar hiç görülmemiş yeni bir mutasyonuna rastlandığı bildirildi. 

Litvanya'da Covid-19 yeni mutasyonu tespit edildi - Sayfa 2

Litvanya Halk Sağlığı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Anyksciai bölgesinde 35 kişide yeni mutasyonun tespit edildiğini kaydetti. Şimdilik E848K adlı Covid-19 mutasyonuna yakalanan kişilerin hastalığı daha ağır atlattıklarına dair bir bulgu olmadığını ifade eden uzmanlar, söz konusu virüse yakalanan kişilerin neredeyse üçte birinin sağlığına kavuştuğunu duyurdu.

Litvanya'da Covid-19 yeni mutasyonu tespit edildi - Sayfa 3

AŞI OLANLAR DA YAKALANDI

E848K mutasyonuna yakalananların çoğunun semptom göstermediğini belirten uzmanlar, virüse yakalananlar arasında Covid-19 aşısı olanların da bulunduğunu aktardı. Yeni mutasyonlu virüsü, "Litvanya mutasyonu" olarak adlandıran Litvanya yerel televizyon kanalı LTR ise, E848K mutasyonunun Covid-19'un diğer mutasyonlarından daha tehlikeli olmadığını ve Norveç ile Danimarka'da da görüldüğünü iddia etti.

Litvanya'da Covid-19 yeni mutasyonu tespit edildi - Sayfa 4

Litvanya İstatistik Departmanı tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 2 milyon 800 bin nüfusa sahip ülkede toplam Covid-19 vaka sayısının 237 bin 950'ye, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının ise 3 bin 818'e ulaştığı ifade edildi.