Liseli mucitlerden deprem ikaz lambası

İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencileri deprem anında alarm çalarak uykudan uyandıran deprem ikaz lambası geliştirdi. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda sergilenen deprem ikaz lambasının mucitlerinden Mehmet Emre Çelebi, "İnsanlar bir kere depremi yaşadıktan sonra, sürekli deprem olduğu hissine kapılıyor. İnsanların bu düşünceden kurtulması için deprem ikaz lambası projesini gerçekleştirdik" dedi.

Liseli mucitlerden deprem ikaz lambası - Sayfa 1

İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları 20 proje TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda sergilendi. 

Liseli mucitlerden deprem ikaz lambası - Sayfa 2

Mehmet Emin Çivici ve Kevser Gümüş ile birlikte deprem ikaz lambası tasarlayan 9'uncu sınıf öğrencisi Mehmet Emre Çelebi, proje ile ilgili, "Depremde hızlı, güvenli hareket etmek hayati önem taşıyor. Proje, Gölcük Depremi gibi gece gerçekleşebilecek depremlere karşı hızlı bir şekilde depremi algılayıp harekete geçmemizi sağlayacak" diye konuştu. 

Liseli mucitlerden deprem ikaz lambası - Sayfa 3

"DEPREM OLURKEN LAMBA ÖTMEYE BAŞLIYOR" 

Mehmet Emre Çelebi, "İnsanlar bir kere depremi yaşadıktan sonra sürekli deprem olduğu hissine kapılıyor ve sürekli eşyaların sallanıp sallanmadığını kontrol ediyor. 

Liseli mucitlerden deprem ikaz lambası - Sayfa 4

İnsanların bu düşünceden kurtulması için bu projeyi gerçekleştirdik. Deprem olurken lamba ötmeye başlıyor. Ve insanlar depremin olduğunu anlıyor.